Andrea Arsović osvojila bronzu na Svjetskom kupu

[dropcap]MINHEN[/dropcap] Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović osvojila je juče bronzanu medalju u gađanju vazdušnom puškom na 10 metara na Svjetskom kupu u Minhenu.

Arsovićeva je u finalu takmičenja došla do trećeg mjesta rezultatom od 184,6 krugova, a zlatno i srebrno odličje pripali su Martini Lindzi Veloso iz Singapura i Čehinji Katerini Emos.

U do sada najmasovnijem takmičenju u istoriji svjetskih kupova, srpska reprezentativka je u konkurenciji 145 takmičarki do finala stigla zauzevši sedmo mjesto u polufinalu sa osvojenih 416,7 krugova.

“Bilo je jako teško, u jakoj konkurenciji i lošim uslovima za takmičenje. Bilo je veoma toplo, posebno u hali gde smo se nadmetali za finale. Ipak, drago mi je da sam uspela da se izborim pored svega toga. Ovi mi je prva medalja nakon sedam uzastopnih finala na svetskim kupovima i zbog toga mi je posebno draga”, izjavila je Arsovićeva, a prenosi Streljački savez Srbije.

Ona je istakla da će joj bronza u Minhenu pomoći da napreduje na svjetskoj rang listi, na kojoj je trenutno četvrta.

Arsovićevu nakon Minhena očekuje još jedan Svjetski kup, u Mariboru, a potom i takmičenje u Granadi, gdje će imati priliku da osvoji prve kvote za Olimpijske igre u Riju.