Ruskinje prejake za Srbiju

[dropcap]MILANO[/dropcap] Odbojkašice Srbije izgubile su od reprezentacije Rusije sa 3:0 (28:26, 25:18, 25:17), u posljednjem kolu druge grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Italiji.

Izabranice selektora Zorana Terzića nisu uspjele da ostvare cilj u meču odluke protiv direktnog konkurenta za treće mjesto.

Bilo je potrebno da osvoje dva seta za siguran prolaz u treću fazu, čime bi se uključile u borbu za medalje. Međutim, ostale su bez snage i koncentracije u nastojanju da dođu do željenog uspjeha.

Do cilja nisu stigle ponajviše zbog sopstvenih grešaka i velikih oscilacija u igri, što je u duelu s kvalitetnim sastavom Rusije skupo plaćeno.

U odlučujućoj utakmici srpski tim odigrao je na očekivanom nivou samo prvi set. Vođena je velika i neizvjesna borba obilježena rezultatskom klackalicom, ali su Ruskinje bile prave u presudnim trenucima i zasluženo povele sa 1:0.

U nastavku susreta viđena je slična situacicija; reprezentacija Srbije nije uspijevala da pronađe svoju igru, pa je Rusija polako i sigurno nametnula odgovarajući ritam, održavala prednost i rutinski okončala duel za ubjedljivu pobjedu i zaslužen prolaz dalje na šampionatu.

Odbojkašice Srbije završile su prvenstvo u Italiji sa skorom od 6 pobjeda i 3 poraza.