Odbojkašice Srbije igraće za bronzu na Evropskim igrama u Bakuu

Odbojkašice Srbije boriće se bronzano odličje na Evropskim igrama u Bakuu.

Srpkinje su u polufinalnom meču poražene od selekcije Poljske rezultatom 3:2, po setovima 25:23, 20:25, 25:19, 22:25, 15:12.

Iako su Poljakinje krenule sigurnije i dobile prvi set, naše devojke su se borile i uspjele u dva navrata da izjednače rezultat.

U odlučujućem petom setu našim devojkama nedostajalo je snage i mirnoće, a protivnice su bile koncentrisanije i sigurnije.

„Šta reći, moramo da čestitamo Poljskoj zato što mi se čini da su važnijim momentima odigrale hrabrije i sa više koncentracije. To je ono što je nama falilo i čini mi se da nismo imale baš tako dobru energiju kao prije dva dana. Možda ima veze i sa time što smo bile mentalno umorne i prazne, ali opet ne mogu da kažem da se nismo borile. Poljska je došla u najačem sastavu. To su iskusne igračice koje godinama igraju zajedno. Eto, danas su se provukle,“ rekal je kapiten Jelena Nikolić po završetku meča.

Najefikasnija u timu Srbije bila je Brankica Mihajlović sa 25, dok su Jelena Nikolić i Milena Rašić upisale po 17 poena.

Odbojkašice Srbija će se u subotu boriti za treće mesto i bronzanu medalju protiv poražene ekipe iz susreta Azerbejdžan – Turska.