Obje utakmice između Srbije i Rusije u Nišu

[dropcap]LOZANA[/dropcap] Obje utakmice prvog vikenda B grupe Svjetske lige za odbojkaše između reprezentacija Srbije i Rusije biće odigrane u dvorani “Čair” u Nišu, saopštila je danas Svjetska odbojkaška federacija (FIVB).

FIVB je odlučila da se i druga utakmica odigra u Nišu, a ne u Beogradu, kako je prvobitno planirano, s obzirom na vanrednu situaciju u Srbiji, izazvanu katastrofalnim poplavama i činjenicom da je ugroženo stanovništvo smješteno u sportskim dvoranama širom zemlje.

Utakmice protiv Rusije u Nišu biće odigrane 30. i 31. maja od 20 sati.

Ministarstvo omladine i sporta Srbije obavijestilo je granske saveze da je najavljeno ukidanje vanredne situacije, pa bi u tom slučaju organizacija sportskih takmičenja u Srbiji mogla da se provodi od naredne nedjelje.

U B grupi Svjetske lige Srbija će igrati s Rusijom, SAD i Bugarskom, dok će se u grupi A takmičiti Brazil, Italija, Poljska i Iran.

Finalni turnir jubilarne 25. Svjetske lige biće održan od 16. do 20. jula u Firenci, a na njemu će učestvovati 6 reprezentacija: Italija, po dvije ekipe iz A i B grupe, kao i pobjednik završnog turnira druge divizije, koji se igra od 11. do 13. jula.