Holandija prva prepreka Srbije

[dropcap]VERONA[/dropcap] Utakmicom protiv Holandije danas od 17 časova odbojkašice Srbije startovaće u drugoj fazi Svjetskog prvenstva u Italiji.

Srpkinje su u novoformiranu grupu F prenijele 5 bodova iz prve faze u kojoj su zabilježile četiri pobjede i svega jedan poraz, od Brazila u posljednjem kolu. S druge strane, Holanđanke su prenijele 3 boda i trenutno su iza Srbije na tabeli. Ovaj meč će dosta značiti za obje reprezentacije jer bi poraženom ostale male šanse da se bori za plasman u treću fazu.

“Zadovoljne smo bodovnim saldom iz prve faze. Protiv Brazila smo igrale dobro i nismo se obrukale. Došle smo spremne na prvenstvo, jer smo znale koliko je naporno. Ispravljale smo greške. Posle kraćeg odmora idemo na Holandiju. One su dobara ekipa i sa stručnim štabom maksimalno ćemo se spremiti kako bismo na najbolji način krenuli u drugu fazu”, kazala je odbojkašica Srbije Milena Rašić.

Pored ovog meča, Srbiju očekuju dueli sa Kazahstanom (2.10), Sjedinjenim Američkim Državama (3.10.) i Rusijom (5.10). U treću fazu plasiraće se tri prvoplasirane selekcije.