Pavlović, uz probušenu gumu, peti na stazi Nirburgring

[dropcap]NIRBURG[/dropcap] Srpski automobilista Miloš Pavlović, u tandemu sa timskim kolegom Eduardom Piskopom, poslije peha sa probušenom gumom osvojio je peto mjesto na drugoj trci trkačkog vikenda “Lamborgini Super trofeja”, na stazi Nirburgring u Njemačkoj.

Nepredvidljivo vrijeme na Nirburgringu pokazalo je svoju ćud u nedjelju prijepodne, kada je takmičare dočekala magla i izuzetno loša vidljivost, zbog čega je start pomjeren za desetak minuta.

Kada je direkcija trke odlučila da se 2. trka programa ipak održi, “safety car” je ponovo predvodio kolonu “galjarda”, baš kao i prethodnog dana.

“Sigurnosno vozilo” se zadržalo na stazi čitavih 20 minuta, kada je, ipak, odlučeno da se trka pusti. Na čelu se nalazio pobjednik prve trke Jeron Mul, ispred Pavlovićevog timskog kolege, Eduarda Piskopa.

Čim je, nakon nekoliko minuta, otvoren “prozor” za odlaske u “boks”, Pavlović je zamijenio kolegu za upravljačem pa je, kada su vozači obavili obavezna zaustavljanja, sačuvao drugu poziciju iza Mula. Tada, međutim, u jednoj krivini dolazi do kontakta Pavlovićevog “galjarda” sa automobilom trećeplasiranog Di Folka. Iako je sve djelovalo bezazleno, tom prilikom je došlo do oštećenja zadnje desne gume na vozilu ekipe “Bonaldi”, zbog čega je lagano gubila pritisak.

Pavlović se vidno “rvao” s automobilom, da bi poslije nekoliko krugova ipak bio primoran da neplanirano ode na “servis”, čime se praktično i završila borba za visok plasman i važne bodove u šampionatu.

Pavlović je u generalnom plasmanu stigao kao 16. ali je u “Pro” klasi zauzeo 5. mjesto.

Situacija u generalnom plasmanu se poslije ovog peha tandema Pavlović/Piskopo promijenila iz korijena, pošto je Mul sa 2 pobjede u Njemačkoj osvojio pregršt bodova, pa sada vodi sa 129 poena, ispred Pavlovića i Piskopa koji imaju 5 manje.

S obzirom na način bodovanja, tandem “Bonaldi motrosporta” ima samo jednu sigurnu opciju za osvajanje titule, a to su obje pobjede na dvije preostale trke, koje se voze 22. i 23. novembra na “svjetskom finalu” ovog takmičenja, na stazi “Sepang” u Maleziji.