Solnok nepremostiva prepreka za Igokeu?!

[dropcap]ALEKSANDROVAC[/dropcap] Nakon dva neuspjeha, od Zadra i Budućnosti, košarkaši Igokee će biti na novom iskušenju, ovoga puta u Mađarskoj.

Solnok je neugodan protivnik, pogotovo na svom parketu, pa Aleksandrovčanima neće biti nimalo lako da prekinu seriju poraza.

“Mi jednostavno moramo da zbijemo redove. Nismo ni sa Budućnosti igrali sa belom zastavom, međutim, to je tim koji je u ovom trenutku pokazao da je kvalitetniji od nas. Solnok je na domaćem terenu izuzetno neugodan, čini mi se da je to tim koji je kvalitetniji u odnosu na prethodne sezone i očekuje nas još jedna izuzetno teška utakmica”, kaže Vladimir Jovanović, trener Igokee, i nastavlja: “Moramo, pre svega, psihološki da se vratimo, da utakmice sa Zadrom i Budućnosti ostavimo iza sebe i da pokušamo ostvariti pobedu. Pristup na terenu mora da bude maksimalan i nadam se da ćemo da nastavimo sa razvojem što se tiče neke grupne psihologije. Igrači se navikavaju jedni na druge i očekujem da nastavimo uzlaznom putanjom. Znam da su igrači opterećeni, jer nemamo u ovom trenutku veliku rotaciju, ali oni moraju da shvate da svoje minute moraju da iskoriste na najbolji mogući način. Znam i da ćemo biti pod pritiskom zbog dva vezana poraza, ali u ovom trenutku, kada je najteže, moramo pokazati koliko smo jaki.”

Trener Solnoka, Dragan Aleksić, poštuje Igokeu, nadaju se Nezavisne novine.

“Naš protivnik ima veoma snažnu ekipu. Izgubili su prva dva susreta i sigurno je da će sada učiniti sve da nas savladaju. Nama, sa druge strane, trijumf nad Metalcem mnogo znači na psihološkom planu i siguran sam da ćemo pružiti još jednu dobru partiju pred svojim navijačima”, kaže on.

Jedan od najzanimljivijih duela treće runde biće onaj u Zagrebu, gdje će Cedevita ugostiti Partizan. Strateg “crno-bijelih” Duško Vujošević je suspendovan i neće sjediti na klupi, a ekipu će voditi njegov pomoćnik Velimir Gašić.

Sportski direktor Cedevite Matej Mamić istakao je da bi njegov tim morao da pobijedi Partizan nakon dva poraza na startu ABA lige.

“Moramo pobijediti Partizan da ne izgubimo korak s konkurentima za vrh, ali i zbog psihe uoči početka Eurolige. To je čvrst tima, ali vjerujem da smo bolji. Niko ne smije biti bolji na našem parketu, pa ni Zvezda, koja igra impresivno”, rekao je Mamić.

Parovi 3. kola

Subota:

  • Solnok – Igokea (16)
  • Cedevita – Partizan (19)
  • Crvena zvezda – Olimpija (21)

Nedjelja:

  • Krka – Metalac (17)
  • Zadar – Levski (19)
  • Budućnost – MZT (21)

Ponedjeljak:

  • Mega Vizura – Cibona (20.30)