Partizan na teškom gostovanju savladao Olimpiju

Partizan na teškom gostovanju savladao Olimpiju

Kalendarsku 2018. godinu košarkaši Partizana ispratili su pobedom nad Olimpijom u Ljubljani (72:66), gde nisu imali mnogo uspeha prethodnih sezona. Posle izuzetno važnog trijumfa za ambiciju plasmana u plej-of ABA lige, naš tim započeće 2019. gostovanjem litvanskom Ritasu na otvaranju top 16 faze Evrokupa, 2. januara.

Teško su crno-beli dolazili do poena u prvom poluvremenu, svaki pogodak iz igre izgledao je kao iskopavanje iz dubokog rudarskog okna. Odnosilo se to i na “zmajčeke” u tvrdoj igri, u kojoj su laki poeni bili samo oni sa linije slobodnih bacanja.

U Trinkijerijevom timu debitovao je američki plejmejker Renfro i svojim bogatim evropskim iskustvom, takođe i rutinom, učinio napadački posao za nijansu lakšim. Prve minute odigrao je u paru sa Pejdžom, što će italijanski stručnjak sigurno primenjivati i u nastavku sezone – dvojica levorukih kreatora u petorci.

Za odlazak na odmor sa većom prednošću od jednog poena bilo je potrebno više raspoloženih igrača, čekali su se Zagorac, Veličković, Janković i Gagić, skoro neprimetni u prvih 20 minuta. Nisu uticali na igru ni u trećoj četvrtini, u kojoj je odlični Pejdž pokrenuo napad crno-belih, ali loša odbrana od šuta za tri poena nije dopustila ulazak u poslednju deonicu sa značajnijim vođstvom.

U pravom trenutku pomoć bekovima pružio je australijski centar Lendejl, koji je sa sedam poena u završnih deset minuta napravio zalihu dovoljnu za trijumf, iako su crno-beli u nekoliko navrata greškama pružali ruku Olimpiji.

OLIMPIJA – PARTIZAN 66:72 (15:15, 17:18, 19:20, 15:19)
DVORANA “Stožice”. Gledalaca: 3.000. Sudije: Dragojević, Špendl, Nikolić.
OLIMPIJA: Džons 3, Špan 19 (11-4 za tri), Bubnić, Lazić, Šamanić 3, Lorbek 14, Simonović, Begić 11, Badžim 5, Sanon 11, Rebec, Kastrati.
PARTIZAN: Pejdž 15 (3 as), Si 1, Aranitović, Marinković 13 (5 sk, 2 as), Veličković 4, Tanasković, Zagorac 1, Renfro 11 (4 sk, 4 as), Janković 2, Lendejl 13 (9 sk), Gagić 4, Nikolić 8.