Nakon Dine Merlina NBA zaplesala uz Čolu (VIDEO)

Najbolji košarkaški reprezentativac BiH i zvijezda Portlanda, Jusuf Nurkić, poznat je po tome što se uoči utakmica zagrijava uz hitove poznatih bosanskohercegovačkih pjevača.

U posljednje vrijeme u dvorani Portlanda mogli su da se čuju hitovi Dubioze kolektiv i Dine Merlina, a Nurkić je odlučio da počasti članove stručnog štaba Trejl Blejzersa hitom poznatog BiH pjevača Zdravka Čolića.

Za vrijeme dolaska u trening centar Nurkić je pustio Čolićev hit “Pjevam danju, pjevam noću”. Naravno, nije ostao bez odgovora.

Prošle nejdlje Nurkić je američku javnost upoznao sa Dinom Merlinom. Prije utakmice s LA Klipersima poželio je da na zagrijavanju svira Merlinov veliki hit “Nek’ padaju ćuskije”.

S razglasa dvorane u Oregonu krenulo je: “Da mi je pola jastuka, malo kiše ispod starog oluka, da mi je samo da me pokrije ona bogda tvoje spavaćice…”, a onda je došao refren, “Ma nek’, neka padaju ćuskije…”

Nurkiću se pridružio i reprezentativac Srbije, Boban Marjanović. Dvojac je odustao od zagrijavanja i bacio se jedan drugom u zagrljaj, a pridružio im se i Italijan Danilo Galinari.

(Index.hr)