Lijepe Srpkinje putuju na Mundobasket: Hoćemo i mi kao košarkaši! (VIDEO)

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Košarkašice Srbije putuju danas na Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Turskoj od 27. septembra do 05. okotobra, sa željom da prikažu što bolju igru i naprave rezultat.

Bek srpske selekcije i jedna od najlepših košarkašica u našem timu, ali i u Evropi, Ana Dabović kaže da srebrna medalja muških kolega ne opterećuje ekipu, već daje motiv više da se i one dokažu. Srbija igra u grupi sa selekcijama SAD, Kine i Angole, a prve tri ekipe nastavljaju takmičenje u osmini finala, piše Telegraf.

„Ne osećamo pritisak, ima uzbuđenja kao i pred svako takmičenje. Jedva čekamo da počne prvenstvo da se predstavimo u najboljem izdanju. Ovo je naš debitantski nastup i želimo da ostavimo što bolji utisak. To što su muškarci osvojili srebro nas ne opterećuje, već nam daje dodatnu motivaciju da i mi odigramo kao tim“, kaže Dabovićeva i dodaje:

„Nama je Angola rival sa kojim se borimo za prolaz u drugu fazu, ali idemo od meča do meča“.

Inače, selekcija Srbije je u utorak u Tržnom centru Ušće napravila promotivni odlazak na SvJetsko prvenstvo. Tada su se družile da posjetiocima Ušča i dijelile poklone.

[youtube id=”myr1XfAQbSc” width=”620” height=”360”]