Kreće Liga 13 BiH

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Liga 13 BiH za košarkaše počinje, kako je i bilo planirano, u subotu, 25. oktobra.

O tome da li će takmičenje brojati 12 ili 13 klubova odluku će donijeti Upravni odbor KS BiH tokom naredne sedmice.

KK Bosna je slobodan u prvom kolu pa će čelni ljudi Saveza imati vremena da razmotre zahtjev KK Rojal da nastupi u takmičenju umjesto “studenata”.

“Liga 13 BiH počinje u subotu, iako je bilo nekih zahtjeva da start bude prolongiran za sedam dana. Kancelarija Saveza dobila je zahtjev od KK Rojal da igra u Ligi 13. Isto tako nam je stigao i zvanični prijedlog od KS Kantona Sarajevo da umjesto Bosne u takmičenju igra Rojal. Odluka je na UO”, kaže Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH.

Kada je u pitanju ženska liga, njen start je planiran za 8. novembar.

“Ne znam šta će biti za ženskom ligom. U četvrtak je zasjedao IO KS RS na kojem je odlučeno da četiri kluba iz tog Saveza igraju entitetsku ligu. Hoće li oni paralelno igrati i državnu, ne znam. Ranije je UO KS BiH donio odluku da se ženska liga igra ukoliko bude bilo više od osam zainteresovanih klubova. U skladu sa tom odlukom kontaktirali smo klubove i ispostavilo se da ih deset želi igrati, pa su žrijebani takmičarski brojevi”, rekao je Mahmutović.

U prvom kolu Lige 13 najzanimljiviji ogled trebalo bi ba bude viđen u Širokom Brijegu. Domaći Široki ugostiće sarajevski Spars, prošlosezonskog rivala iz polufinala plej-ofa.

Parovi 1. kola

Subota:

  • Široki – Spars (18.30)
  • Čelik – Leotar Swisslion (19)
  • Mladost – Sloboda (19)
  • Kakanj – Hercegovac (19.30)
  • Zrinjski – Varda HE (20)

Nedjelja:

  • Građanski – Posušje (19)

Slobodna je Bosna.