Hardenova 54 poena malo “Raketama”, Durent sjajan

Vizadrs Rokets

Košarkaši Vašington Vizadrsa savladali su Hjuston Roketse uprkos fenomenalnoj partiji Džejmsa Hardena rezultatom 134:131 i to poslije produžetka. Pobjede su ostvarili i Boston Seltiksi, Šarlot Hornetsi odnosno Minesota Timbervulfsi.

Hjuston je bolje otvorio meč od svojih domaćina Vašington Vizardsa.

Teksašani su vodili 42:30 poslije prvih 12 minuta igre, a već tada su Džejms Harden i Erik Gordon nagovijestili sjajno veče u prijestonici. Ipak Vizardsi do poluvremena uspijevaju da preokrenu rezultat pa su vodili koš razlike na poluvremenu.

I u trećoj i u četvrtoj četvrtini je rezultat bio na klackalici i nijedan tim nije pravio osjetniju razliku da bi se ušlo u nezivjesnu završnicu. U njoj je Klint Kapela pogodio za izjednačenje 125:125 na deset sekundi do kraja i to na asistenciju Hardena. Džon Vol je u sljedećem napadu izgubio loptu, da bi se isti igrač zatim iskupio time što je blokirao šut za pobjedu Erika Gordona.

U produžetku Džon Vol predvodi Vizardse i donosi im osmu pobjedu u sezoni u 20. meču, dok “rakete” sada imaju skor 9-10.

Vol je meč završio sa 36 poena, Bredli Bil je imao 32, dok su Roketse predvodili Harden sa 54 poena i Erik Gordon sa 36. Harden je imao 13 asistencija, 11 izgubljenih lopti i šut za tri 7/13.

Klivlend nije imao snage

Minesota je slavila protiv Klivlenda 102:95, a ekipa Timbervulfsa je vodila maltene kroz cijeli meč. Često su Kavsi bili na dvocifrenom minusu ali su isto tako često uspijevali da se vrate. Ali ipak Klivlend nije imao snage da pred svojim navijačima napravi preokret.

Robert Kovington je ubacio 24 poena za Minesotu, Karl Entoni Tauns 21, dok je Dario Šarić za 18 minuta upisao devet poena i šest skokova. Kajl Korver je imao 22 poena u Klivlendu, a Rodni Hud dva manje.

Šarlot je slavio kod kuće protiv Milvokija 110:107. Baksi su najprije lako došli do dvocifrenog viška, da bi Hornetsi do poluvremena preokrenuli i napravili veliku razliku. Šarlot je imao nevjerovatan niz u drugoj i trećoj četvrtini od 27:3, kada Milvoki nije dao koš iz igre. Milvoki je uspio da se oporavi od -22 i da se vrati u neizvjesnu završnicu u posljednjem periodu u kom je ipak Šarlot imao više koncentracije.

Kemba Voker je tada pogađao sa slobodnih bacanja, a šut za izjednačenje i produžetak promašio je Erik Bledso. Kemba i Džeremi Lemb su imali po 21 poen kod domaćih, dok je kod gostiju Janis Adetokunbo imao 20.

Boston je trijumfovao protiv Nju Orleansa 124:107 uz sjajne partije Kajrija Irvinga, Džejsona Tejtuma i Ala Hroforda. Irving je imao 26, a Tejtum i Horford po 20 poena. Entoni Dejvis je imao 27 poena kod Pelikansa, a Nikola Mirotić je bio odličan sa samo dva poena manje.

Seltiksi su od starta kontrolisali rezultat i nisu dozvoljavali protivniku da se na domaćem terenu primakne na razliku manju od devet poena.

Orlando je pokazao zube u drugoj četvrtini

Golden Stejt Voriorsi su savladali Orlando Medžik na domaćem terenu 116:110 uz fantastičnu partiju Kevina Durenta i Nikole Vučevića. San Antonio je bio bolji od Čikaga, a Indijana je deklasirala Jutu Džez u gostima.

Orlando je pokazao zube u drugoj četvrtini, kada su odlično igrali Mo Bamba, Terens Ros i Nikola Vučević. Gosti sa Floride su tada napravili čak 17 poena viška, sa čime su otišli na veliki odmor. U trećem periodu se desila očekivana reakcija Voriorsa, a tada je lider “ratnika” bio Kevin Durent. Ipak to još nije bilo dovoljno za vođstvo Golden Stejta koje je uslijedilo tek na pet i po minuta do kraja kada je trojku dao Klej Tompson.

Uslijedio je odgovor Orlanda koji je uspio da utakmicu uvede u neizvjesnu završnicu pa se u posljednji minut ušlo sa samo poenom prednosti za Golden Stejt. Tada trojku pogađa Kevin Durent poslije čega Voriorsi vode 113:109 te je to aktuelnim šampionima i obezbijedilo trijumf.

Kevin Durent je imao fantastičan meč sa čak 49 poena, devet asistencija i šut iz igre 16/33, dok je Klej Tompson dodao 29 poena uz šest pogođenih trojki. Nikola Vučević je bio najbolji u timu Orlanda sa 30 poena i 12 skokova, a Terens Ros je ubacio 28 poena.

San Antonio je slavio u Čikagu protiv Bulsa 108:107. Poslije izjednačenog prvog poluvremena Čikago je uspio u trećem periodu da napravi plus sedam što je bila najveća prednost neke od ekipe tokom utakmice.

Ipak Sparsi su to lako nadoknadili da bi u četvrtoj četvrtini napravili ključnu seriju od 10:1, a Bulsi su skoro četiri minuta bili bez koša iz igre.

Sa dvije trojke Rajana Arćidijakona Čikago se spustio na minus jedan da bi Zek Lavin promašio trojku za pobjedu četri sekunde prije kraja.

Demar Derozan i Lamarkus Oldridž su bili najbolji kod Sparsa sa 21 odnosno 20 poena, a kod Čikaga je Lavin imao 28, a Arćidijakono 22 poena.

Davis Bertans je za 18 minuta imao šut iz igre 1/7, četiri skoka i dva poena. Ipak bivši igrač Partizana je imao najbolju +/- statistiku u svom timu, pa su Sparsi sa njim na parketu bili u plusu 18 poena.

Indijana je bila ubjedljiva protiv Jute u Solt Lejk Sitiju 121:88. Pejsersi su sve vrijeme vodili, a u posljednjoj četvrtini su prelomili utakmicu dobivši taj period 32:18. Dag Mekdermot je imao 21 poen kod Indijane, Bojan Bogdanović je dodao 15, dok je kod Jute Derik Fejvors bio najefikasniji sa 15.