Đorđević se pribojava Brazila

[dropcap]GRANADA[/dropcap] Košarkaši Srbije igraju danas protiv Brazila meč 4. kola Grupe A na Svjetskom prvenstvu u Španiji, a selektor “orlova” Aleksandar Đorđević je biranim riječima pričao o “kariokama”.

Po njegovom mišljenju, Brazilci imaju odličnu ekipu, možda i najbolju na Mundobasketu.

“Utakmica protiv Brazila biće izuzetno teška jer su ‘karioke’, po mom mišljenju, jedan od kandidata za osvajanje čak i najsjajnije medalje. Mislim da imaju sjajnu ekipu, ali to su izazovi koji su za nas uvek bili privlačni. Tako je i sa Brazilom. Mislim da možemo da odigramo dobru utakmicu i da tražimo novu pobedu. U svakoj utakmici protiv prestižnih rivala mi želimo da pobedimo, tako da se nadam da će biti manje tenzije”, istakao je Đorđević.

On je naveo da su svi igrači zdravi i da problema jedino ima kapiten Nenad Krstić: “Vodimo računa o njegovom zdravlju, ali ima još utakmica na ovom Svetskom prvenstvu gde će on imati svoju pravu ulogu.”

Brazilac Anderson Varežao takođe očekuje tešku utakmicu, ali je istakao da njegova ekipa ima mnogo samopouzdanja.

“Moramo dobro da se spremimo za taj duel. U prve tri utakmice posljednje četvrtine su nam bile loše i to moramo da promijenimo u narednoj utakmici, koja je najvažnija jer je sljedeća. Puni smo samopouzdanja i idemo na pobjedu”, rekao je Varežao.

Srbija i Brazil su u dosadašnjem toku takmičenja zabilježili po dvije pobjede i poraz. Ekipa Aleksandra Đorđevića je savladala Egipat (85:64) i Iran (83:70), a izgubila od Francuske (73:74). Brazil je pobijedio Francusku (65:63) i Iran (79:50), a zaustavljen je od Španije (63:82).