Bogdanović i “čarobnjaci” prekinuli niz Finiksa (VIDEO)

Košarkaši Vašington Vizardsa su savladali Finiks Sanse rezultatom 131:127, a najefikasniji u pobjedničom timu je bio hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović.

Hrvatski krilni igrač je postigao 29 poena za isto toliko minuta, uz šut iz igre 5-9, 3-6 za tri poena i stoprocentnim učinkom sa linije za slobodna bacanja 16-16, a bio je i nadomak dabl-dabla sa devet skokova.

Osim Bogdanovića, u timu Vizardsa su se istakli Bredli Bil sa 27 poena i Džon Vol, koji je ostvario dabl-dabl od 25 poena i 14 asistencija. Džejson Smit je za Vašington postigao 17 poena, a Ian Mahinmi 15, na šta je pridodao devet skokova i sedam ukradenih lopti.

Sansi su porazom prekinuli niz od tri pobjede, što je bilo najduži period još od novembra 2015. godine. Erik Bledsou je za Finiks postigao 30 poena, Devin Buker ga je pratio sa 25 poena, po 15 poena su dodali Ti Džej Voren i Alan Vilijams, a oba igrača su imala i po 10 skokova.

Prethodno je Portland savladao Oklahomu uz odličnu igru Jusufa Nurkića i rekord Rasela Vestbruka, dok je na drugom meču večeri Dirk Novicki ušao u istoriju.

(Sportklub.rs)