Ziko sastavio idealnih 11

[dropcap]SAO PAULO[/dropcap] Sastavljanje idealnih i najgorih timova Mundijala u Brazilu eskaliraće tek po završetku turnira.

Međutim, ima i onih nestrpljivih, poput legendarnog brazilskog fudbalera Zika, koji je već sada odlučio da sastavi, po njegovom mišljenju, najbolji tim.

Ziko, osmi najbolji fudbaler svijeta u izboru FIFA, strijelac 48 golova na 71 utakmici za “karioke”, nije imao tu sreću da na Mundijalima 1978, 1982. i 1986. postane prvak svijeta. Za utjehu ostaje mu činjenica da je 1982. u Španiji bio član selekcije za koju mnogi kažu da je igrala najljepši fudbal svih vremena, ali taj Brazil je zaustavila nevjerovatna Italija, koju je predvodio Paolo Rosi sa tri gola u pobjedi od 3:2.

Legendarni Brazilac u idealni tim Mundijala, kojem je njegova zemlja domaćin, uvrstio je tri sunarodnika i to Davida Luiza, Luisa Gustava i Nejmara.

Zanimljivo je da se u timu nalaze dva igrača čije reprezentacije nisu izborile plasman u četvrtfinale i to Giljermo Očoa iz Meksika i Maurisijo Isla iz Čilea. U isto vrijeme u ekipi nema niti jednog igrača iz reprezentacija koje su takmičenje u Brazilu završile već u grupnoj fazi.

Zikovih idealnih 11

 1. Giljermo Očoa (Meksiko)
 2. Maurisio Isla (Čile)
 3. Mario Jepes (Kolumbija)
 4. David Luiz (Brazil)
 5. Luis Gustavo (Brazil)
 6. Brajan Ruiz (Kostarika)
 7. Dejli Blind (Holandija)
 8. Džejms Rodrigez (Kolumbija)
 9. Arjen Roben (Holandija)
 10. Lionel Mesi (Argentina)
 11. Nejmar (Brazil)