ŽFK Banjaluka piše istoriju ženskog fudbala

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Ženski fudbalski klub Banjaluka posljednje dvije utakmice u Kupu i Premijer ligi BiH odigrao je u Čelincu, odnosno Laktašima, što su bile prve zvanične utakmice ženskih klubova u ovim opštinama.

Banjalučanke su prvo u Čelincu nakon penala 1:1 (6:5) savladale Radnik Bumerang u osmini finala Kupa BiH. Nakon toga su u Laktašima dočekale Čelik iz Zenice u sedmom kolu Premijer lige BiH i savladale ga sa 3:0. Tako su se bodovno izjednačile sa ekipom Mladost Nević Polje koja je na drugom mjestu, ali Banjaluka ima utakmicu manje.

“To su bile prve zvanične utakmice u ovim opštinama ikada odigrane. Zauvijek će ostati zapisano u istoriji to da je Banjaluka odigrala prve mečeve ženskih utakmica u njima. Nismo igrali na Gradskom stadionu u Banjaluci, već smo željeli da dođemo u ova mjesta i da odigramo po jednu utakmicu. Domaćini su nas dobro primili, bilo je i dosta publike na tribinama i imali smo fin ambijent za igru”, kazao je direktor kluba Zoran Aleksić.

Banjalučanke do sada u ligi nisu primile niti jedan pogodak. Imaju samo jedan remi do sada, a u idućem kolu igraće veliki derbi prvenstva protiv prvoplasiranog SFK 2000 iz Sarajeva. Taj meč se igra 25. oktobra u Sarajevu, nakon reprezentativne pauze.