Završen Deveti memorijalni turnir “Duško Ožegović”

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Pionirska selekcija Republike Srpske pobjednik je Devetog memorijalnog turnira “Duško Ožegović”, koji je proteklog vikenda održan na stadionu FK Naprijed.

Članovi reprezentacije Srpske u finalu su savladali slovenačku Olimpiju sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Nikola Vručinić u 24. minutu, piše Glas Srpske.

Treće mjesto zauzeo je Split, koji je savladao “Džaju” iz Banjaluke sa 5:0, dok su u borbi za peto mjesto pioniri Borca savladali vršnjake iz Mrkonjić Grada. Organizator turnira Naprijed zauzeo je sedmu poziciju, ispred Rudar Prijedora.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač Republike Srpske Dragan Domuzin, najbolji golman je njegov saigrač Andrej Popravak, a titulu najboljeg strijelca odnio je član Olimpije Ervin Tiganj.

Organizaciju ovogodišnjeg turnira pomogli su Vlada Republike Srpske i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, na čelu sa ministrom Petrom Đokićem.

“Za mene nema ništa ljepše nego kada se okupe mladi ljudi. I ja sam nekada bio sportista i znam koliko je važno baviti se sportom i koliko je on bitan za razvoj. Zahvaljujem se FK Naprijed što svake godine afirmiše sport i fudbal. Sport nema granice i drago mi je je vidjeti mladiće iz okolnih država koji su došli u Banjaluku”, kazao je Đokić.

Organizatori se nadaju da će iduće godine, kada će biti održan jubilarni, deseti turnir, uspjeti dovesti bar jednu ekipu iz “liga petice”.