Tuča na utakmici Pete lige RS u Jogovcu kod Doboja

[dropcap]DOBOJ[/dropcap] Fudbaler Borca iz Kotorskog s inicijalima S.S. prevezen je u dobojsku bolnicu nakon što je na meču protiv Vučjaka izgubio svijest na terenu, potvrđeno je iz policijske stanice Doboj.

Nezvanično, radi se o Senaidu Smajlagiću koji je pregledan u bolnici. Njegovo zdravstveno stanje sada je dobro te je trebalo da bude pušten kući.

Na meču šestog kola Međuopštinske lige Doboj (Peta liga Republike Srpske) došlo je do tuče fudbalera Borca i Vučjaka u mjestu Jogovac koje se nalazi kod Doboja. Navodno je član ekipe iz Majevca Bojan Užar faulirao S.S. koji je zatim sa zemlje udario Užara, pa ustao i fizički ga napao.

U svađu njih dvojice umiješali su se i ostali igrači pa je u opštem metežu S.S. navodno dobio udarac. Dok se on udaljavao iz gužve, pao je na travu i izgubio svijest. Ostali igrači, fizioterapeut i predsjednik kluba su pritrčali i pružili mu prvu pomoć, a zatim je odvezen u bolnicu.

“Upoznat sam sa slučajem koji se desio na utakmici Borca i Vučjaka. Prema izvještajima sudija i delegata, gostujući igrač startovao je na domaćeg i oborio ga, da bi ovaj zatim ustao i udario ga u lice. Zatim je došlo do razmjene udaraca i ovaj fudbaler koji je bio fauliran izašao je iz gužve i poslije nekoliko koraka pao na zemlju. Neko je povikao da mu nije dobro i ukazali su mu prvu pomoć te ga prebacili u Doboj. Zvao sam njegov klub, a oni su mi potvrdili da je on sad dobro”, izjavio je Vjekoslav Čakarević, komesar za takmičenje Međuopštinske lige Doboj.

Glavne aktere tuče, kao i ostale pojedince očekuju kazne, piše Glas Srpske.

“Čim kompletiramo izvještaje pokrenućemo disciplinski postupak protiv aktera ovih nemilih događaja. Njih sigurno očekuje zabrana igranja od dvije pa naviše utakmica. Užar je prvo dobio žuti karton, a poslije udaranja i crveni i skoro sigurno je da će on dobiti manju kaznu nego drugi akter kojeg očekuje kazna za nesportsko ponašanje”, dodao je Čakarević.

Do kraja utakmice ostalo je nekih pet minuta; ona je nastavljena i završena rezultatom 1:1.