Trnovica i Podrinje podijelili bodove

[dropcap]TRŠIĆ[/dropcap] Ekipa Podrinja iz Tršića odigrala je proteklog vikenda prvenstvenu utakmicu 2. kola Regionalne lige – Istok i podijelila bodove sa komšijama iz Trnovice.

Po mnogima, to je i realan ishod ove izuzetno zanimljive utakmice jer su obje ekipe imale momente kada su dominirali na terenu.

Junak utakmice, po mnogima, bio je rezervista Podrinja Nemanja Novaković, koji je prelijepim volej udarcem u finišu utakmice donio bod Podrinju, piše Zvornik danas.

“Ušao sam odmah na poluvremenu utakmice jer se moj saigrač Dejan Lukić povrijedio i nije mogao nastaviti utakmicu. Naravno da sam imao malo treme u početku. Međutim, kako je vrijeme odmicalo ja sam sve više imao vjeru u sebe i svoj tim. Znao sam da ne možemo izgubiti poslije onakve naše igre na terenu i šansi koje smo imali. Sreća mi se osmjehnula u 90. minutu utakmice kada sam nakon prijema lopte na grudi sačekao da lopta odskoči, a zatim uputio poluvolej prema golu, koji je završio u mreži golmana Trnovice. Ne mogu vam opisati moju radost, više sam se radovao ovom golu nego prethodnom koji sam na identičan način postigao na prijateljskoj utakmici sa juniorima zvorničke Drine, gdje su većinu igrača činili moji saigrači iz selekciju kadeta još dok sam bio u Drini”, otkrio je Novaković.