Trijumfi Širokog Brijega i Željezničara u gostima

[dropcap]TUZLA[/dropcap] Fudbaleri Širokog Brijega i Željezničara ostvarili su pobjede u gostima u okviru osmog kola Premijer lige BiH.

Široki Brijeg je slavio u Bijeljini protiv Mladosti sa 2:0, te šestom pobjedom zadržao lidersku poziciju. Golove su postigli Jure Ivanković (4’) i Vagner (67’).

Željezničar je došao do četvrte uzastopne pobjede u prvenstvu, savladavši u derbiju u Tuzli ekipu Slobode s 2:1. Željezničar je poveo u 48. minutu golom Huana Varee, a na 0:2 povisio je Nedo Turković u 60. minutu. Pogodak za Slobodu postigao je Jasmin Mujkić u 77. minutu.

Utakmica je u 75. minutu prekinuta zbog bakljade gostujućih navijača, a sudija Muamer Bureković odlučio je da povuče igrače oba tima u svlačionice. Nakon što su navijači gostujuće ekipe napustili stadion utakmica je nastavljena.

Do treće pobjede u prvenstvu stigao je Velež, koji je na svom terenu pobijedio Slaviju s 2:0. Strijelci su bili Amir Zolj (36’) i Dino Hajdarević (90’).

Travnik je na “Piroti” savladao Čelik s 1:0 golom Semira Musića (8’), dok su Zvijezda i Radnik u Gradačcu podijelili bodove odigravši 1:1. Strijelac za domaći tim bio je Mehmedalija Čović (44’), a za Radnik Marko Obradović (33’).

Fudbaleri Sarajeva su na Koševu slavili protiv Olimpika 4:2. Strijelci za domaćina su bili Puzigaća (9’ i 33’), Duljević (16’) i Radovac (90’), a Muharemović (62’) i Brković (88’) za goste.

Jedini meč bez golova odigrali su Drina i Vitez.

Sutra se igra preostala utakmica 8. kola Borac – Zrinjski (19).

Službenu tabelu pogledajte OVDJE.