Trening centar spreman za “zmajeve”

[dropcap]ZENICA[/dropcap] Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine od sutra počinje okupljanje i pripreme pred naredne kvalifikacione utakmice za učešće na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016.

“Izabranici Safeta Sušića imaće vrhunske uslove tokom boravka i priprema u Trening centru N/FS BiH. Sve je spremno za pripreme fudbalskih zmajeva. Ovo je prvi put da će se naša seniorska reprezentacija pripremati u svom centru i imaće sigurno je najbolje uslove dosad”, rekao je Alija Porča, upravnik novog Trening centra.

Igrači će imati sve uslove, kao u najmodernijim svjetskim kampovima, da se u miru pripremaju za predstojeće mečeve. Sportski poligon s dva fudbalska terena, jedan s prirodnom i jedan s vještačkom travom, velnesom, saunom, malom teretanom, spreman je za prve treninge.

Centar svojim korisnicima nudi i dosta pratećih sadržaja, usluge kablovske televizije i wi-fi interneta, društvene igre poput bilijara, stoni fudbal i pikado, te velnes i saunu, a uz to “zmajeve” očekuju vrhunska usluga, kvalitetna ishrana u restoranu i osvježenje u dva caffe-bara.

Prateći dio ovog centra biće na nivou hotela sa četiri zvjezdice, jer je nakon završenog tendera za smještajne i ugostiteljske usluge odabrana ponuda hotelske kompanije “Dubrovnik”.

Tako će fudbaleri imati sve usluge i već poznate saradnike, kao da su smješteni u hotelu “Dubrovnik”, čije su usluge ranije koristili tokom boravka u Zenici.

Trening centar NFS BiH je specijalizovani objekt zatvorenog tipa i nikom nije dozvoljen ulazak bez izrazite dozvole i odobrenja stručnih službi.

Već nakon tri dana boravka u njemu “zmajevi” će iz Zenice otputovati u Tuzlu, gdje će 4. septembra igrati prijateljski meč sa selekcijom Lihtenštajna. Nakon toga se vraćaju u Centar gdje će boraviti do 9. septembra, kada igraju prvi kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo protiv reprezentacije Kipra, na stadionu “Bilino polje”.