Talija na strani Srbije u Jermeniji

[dropcap]JEREVAN[/dropcap] Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je večeras 1:1 sa Jermenijom u Jerevanu u prvoj utakmici I grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016.

Srbija je osvojila bod zahvaljujući Zoranu Tošiću, ali i golmanu Vladimiru Stojkoviću, koji je još jednom potvrdio da je najbolji golman nacionalnog tima.

Čuvar mreže Srbije je u 83. minutu odbranio penal Pizeliju, a potom i njegov udarac iz odbitka i tako dao dodatni motiv saigračima da pokušaju da izbjegnu poraz.

Prethodno, prekršaj za najstrožu kaznu napravio je Stefan Mitrović nad Arturom Sarkisovom.

Uoči penala koji je izveo Pizeli činilo se da se srpski fudbaleri nalaze pred novim, velikim neuspjehom.

Ipak, finiš je donio za nijansu bolju igru i lijep pogodak Tošića udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Jermeni su u većem dijelu meča igrali hrabro i dobro se držali protiv, po imenima, znatno kvalitetnijeg rivala.

Gužvu u kaznenom prostoru i nonšalantnost odbrane Srbije u 73. minutu najbolje je iskoristio Robert Arzumanijan i glavom sa samo pet metara savladao Stojkovića.

Pred selektorom Srbije Dikom Advokatom očigledno je veliki posao u narednom periodu, jer igra koju su prikazali njegovi izabranici svakako je ispod očekivanja nacije.

Meču u Jerevanu prisustvovao je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić koji se nalazi u dvodnevnoj posjeti Jermeniji. On je pratio meč u društvu jermenskog kolege Serža Sargasjana.

U drugoj večerašnjoj utakmici ove grupe od 20.45 u Tirani igraju Albanija i Danska.

Selekcija Srbije takmičenje u kvalifikacijama za EP nastavlja za tri dana, kada će u Beogradu ugostiti Albaniju.

Statistika

Utakmica je odigrana na stadionu Republika u Jerevanu pred oko 14.000 gledalaca, a sudio je Norvežanin Tom Hegen.

Jermenija: Berezovski, Havanisjan, Harojan, Arzumanjan, Voskanjan, Hajrapetjan, Mkrcvjan, Artur Edigarjan, Piceli Sarkisov, Manučarjan.

Srbija: Stojković, Ivanović, Nastasić, Mitrović, Kolarov, Gudelj, Matić, Tošić, Marković (Kuzmanović 26), Tadić, Ðorđević.

Advokat: Nisam razočaran, osvojili smo bod

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je večeras da nije razočaran remijem sa Jermenijom (1:1) na startu kvalifikacija za prvenstvo Evrope, ali je istakao da će ekipa morati da popravi neke stvari u igri.

“Nisam razočaran, jer smo bili dobri u jednom dijelu meča. Znali smo da će Jermenija igrati defanzivno. Bilo je teško kad smo primili gol. Naporno smo radili da izjednačimo i na kraju smatram da smo osvojili ovaj bod. Važno je da su se igrači borili i da smo ostali neporaženi. Imamo kvalitet, ali postoje stvari koje moramo da popravimo u igri. Važna nam je podrška publike na sljedećem meču”, rekao je Advokat poslije meča za Radio-televiziju Srbije.

Strijelac izjednačujućeg gola Zoran Tošić istakao je da je Srbija na kraju dobro prošla u Jerevanu.

“Došli smo da pobedimo i verovali smo u to. Na kraju je moglo da bude i gore. Zato je ovaj remi pozitivna stvar. Niko nije srećan remijem, ali velika je razlika kada na početku kvalifikacija izgubite. Oni su iz jedna situacije dali gol, a mi smo sami sebi napravili katastrofu. Moramo da pobedimo Albaniju u sledećem meču”, poručio je Tošić.

Kapiten selekcije Srbije Branislav Ivanović priznao je da je očekivao više od meča.

“Nismo iskoristili šanse, a primili smo gol iz prekida. Posle toga je sve delovalo teško, izgubili smo disciplinu. Da smo prvi postigli gol, pobedili bi. Ovo je realnost. Imamo meč za tri dana, moramo da se oporavimo za Albaniju. Kvalifikacije su duge i drugi će gubiti bodove”, naveo je on.

Ivanović je dodao da očekuje bolju igru u utorak na meču s Albanijom u Beogradu.

“Očekujem veoma težak meč s Albanijom ali i pun stadion. Veoma važna će nam biti podrška navijača. Računamo na tri boda i moramo da se skoncentrišemo da ostvarimo cilj”, zaključio je Ivanović.