Sušić precrtao Zukanovića

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Ervin Zukanović je nekorektan, priča neistine i duboko me razočarao kao čovjek, poručio je, između ostalog, Safet Sušić, odgovarajući na javne optužbe stopera Kijeva i bivšeg reprezentativca.

Igrač oko čije se reprezentativne karijere digla prašina još uoči odlaska na Mundijal, kada nije otputovao na pripreme s ostatkom ekipe zbog nedobijanja vize za SAD, a koji je potom i definitivno otpao s liste putnika za Brazil zbog neprimjerenih izjava, danas je novim medijskim istupima definitivno zatvorio vrata bh. tima, barem za vrijeme Sušićevog mandata.

“Da li je razlog mog izbacivanja to što nisam prihvatio da mi Safetov brat Sead Sušić bude menadžer dok sam bio u Belgiji? Pitam se šta bi bilo da jesam”, rekao je Zukanović i poručio selektoru da više ne računa na njega.

Sušić je ove navode odbacio i podsjetio Zukanovića kako je došao u bh. tim.

“To je nekorektnost s njegove strane. Umjesto da prihvati činjenicu da mi nije potreban, on izvuče neku priču, koju je još prije dvije godine namjeravao objaviti. Prije nego što je zaigrao za reprezentaciju govorio je iste stvari. Meni je Zukanovića predložio i hvalio Ljubomir Radanović, kojem sam i tada rekao da je nekorektno da jedan igrač daje takve izjave. Nakon izvjesnog vremena Zukanović je mene pozvao, izvinjavao se, kleo se svim i svačim da to nije tačno i tvrdio da nikad tako nešto nije izjavio. Odlučio sam ga pozvati, bio je u timu do Mundijala i sad kada ponovo nije u konkurenciji on ponovo priča neistine”, tvrdi Sušić.

Zukanović nije spominjao dešavanja koja su prethodila njegovom debiju u dresu “zmajeva”, ali tvrdi da je u proteklih nekoliko mjeseci više puta pokušao stupiti u kontakt sa Sušićem.

“Priznajem da sam pokušavao na sve načine da stupim u kontakt s njim. Zvao sam ga, slao poruke, tražio bilo kakav način da mi kaže šta treba da uradim da bih ponovo igrao za svoju zemlju. Nikada mi nije odgovorio”, tvrdi Zukanović.

Odgovor je dobio posredstvom medija. Sušić je bio jasan i kategoričan.

“Poslije ovoga što sam pročitao da je izjavio, kako ja mogu da ga cijenim kao čovjeka, ali i kao i igrača? Što se mene tiče, slažem se s njegovom izjavom u kojoj je sam rekao da je završio reprezentativnu karijeru”, zaključio je Sušić i najavio skori debi Marija Vrančića, za kojeg se još samo čekaju dokumenti iz Paderborna, jer je ranije nastupao za omladince Njemačke.