Stadion u Prijedoru kao Skadar na Bojani

[dropcap]PRIJEDOR[/dropcap] Fudbalski stadion Rudar Prijedora ovog ljeta je veliko gradilište. I dok je jedni grade, drugi razgrađuju, jer su ovih dana ovaj sportski objekat “posjetili” lopovi i odnijeli 60 plastičnih stolica.

“Slučaj smo prijavili policiji i očekujemo da vinovnici budu pronađeni”, naglasio je Zijad Čanić, sekretar Rudar Prijedora.

Gradski stadion je posjetio koordinator za stadione i infrastrukturu u Fudbalskom savezu BiH Nihad Hodžić.

“S obzirom na to da dobrim dijelom radove finansira UEFA svojim projektom unapređenja infrastrukture, a implementira ga naš savez, kontrolnom posjetom želimo da se uvjerimo kakvo je trenutno stanje. Pomoćni teren je završen, a kada bude i glavni, bićemo svi zadovoljni”, rekao je Hodžić za Glas Srpske.

Programom UEFA, koja je uložila 1.320.000 evra u cjelokupan projekat, uz obavezu lokalnih zajednica da obezbijede trećinu sredstava, obuhvaćen je 21 klub sadašnjih ili bivših članova Premijer lige BiH. Tako je od ukupne vrijednosti radova u gradu na Sani od 300.000 maraka Gradska uprava Prijedora uložila 100.000.

“Za sada sve ide planiranom dinamikom i za sedam do deset dana biće završeni građevinski radovi na drenaži i postavljanje sistema snabdijevanja vodom. Kako se trava poslije postavljanja ne smije koristiti najmanje tri sedmice, realno je da sve bude gotovo do 40 dana”, istakao je Ranko Vučković, član Upravnog odbora Rudar Prijedora.

“Rudari” će u prvu utakmicu kao domaćini, u prvenstvu Republike Srpske, u trećem kolu, protiv novajlije Krupe iz Krupe na Vrbasu, odigrati na stadionu u Omarskoj, koji je dobio zeleno svjetlo od nadležne komisije FS Republike Srpske.