Šta je to Rodrigesu sletjelo na rame? (VIDEO)

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Kolumbija je u petak završila takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, u meču koji su obilježili brojne neprijatne scene.

Kolumbijci su u četvrtfinalu poraženi od Domaćina Brazila sa 2:1, a Selesao će u polufinalu igrati sa selekcijom Njemačke, piše B92.

Susret dve reprezentacije definitivno će ostati u sjenci teške povrede najboljeg igrača Brazila Nejmara, kome je napukao kičmeni pršljen, nakon brutalnog starta Sunige.

Sudijski kriterijum bio je veoma problematičan, što je na kraju rezultiralo oštrim faulovima sa obe strane.

Jedini pogodak za „goste“ postigao je Hames Rodriges sa penala, ali je prilikom njegove proslave ostao zapamćen jedan detalj. Na rame najboljeg fudbalera Kolumbije sletio je veliki skakavac, ali Hames to nije primjetio već je samo nastavio da trči ka centru sa loptom u ruci.

On će vjerovatno uzeti titulu najboljeg strijelca na prvenstvu, a poslije meča izjavio je da je sudija uticao na igru.

Rodriges se našao u centru pažnje još jednog događaja, pošto ga je veliki David Luiz zagrlio poslije meča i ispratio ga sa terena pokazujući publici kome treba da aplaudira.

Pobeda od 2:1 neće mnogo obradovati Brazilce zbog teške povrede Nejmara, koji će propustiti ostatak prvenstva. Fudbaler Barselone neće morati na operaciju, ali će neko vrijeme biti bez fudbala.

Na njega je sramotno startovao Kolumbijac Huan Suniga, koji je izjavio da je u pitanju bio jedan normalan start.

Podršku Nejmaru pružio je i njegov klupski saigrač Lionel Mesi, koji je svom prijatelju poželio brz oporavak.

Selektor Kolumbije Hose Pekerman ponosan je na svoje fudbalere, dok je David Luiz pohvalio rivala za odličnan turnir. Desni bek Brazila Majkon zahvalio se selektoru Skolariju na ukazanoj šansi.

[youtube id=”_zl5HNLSqcI” width=”620” height=”360”]