Srndović srušio Rudar u finišu

[dropcap]GRADIŠKA[/dropcap] Ono što je priželjkivala, Kozara je i ostvarila u derbiju 12. kola Prve lige Republike Srpske, na svom terenu savladavši Rudar Prijedor rezultatom 1:0.

Veliku radost Gradiščanima u finišu utakmice donio je napadač Miloš Srndović golom u 87. minutu. Golman Rudar Prijedora Dalibor Kozić odlično je izašao na centaršut, izboksovao loptu na 18 metara, gdje ju je prihvatio usamljeni Srndović i lob udarcem precizno poslao u mrežu. Ni pokušaj štopera gostiju Nemanje Pekije da golmanskom paradom izbije loptu sa linije nije urodio plodom.

Kolo prije kraja jesenjeg dijela sezone Kozara je zadržala lidersku poziciju na tabeli ostavljajući direktnog konkurenta u borbi za šampionsku titulu, Rudar Prijedor, u zaostatku od šest bodova.

“Pobjedom u derbiju vratio nam se sav trud koji smo uložili ove sezone i zasluženo smo došli do trijumfa. U pripremi utakmice znali smo da će taktički biti teško igrati protiv iskusnije ekipe kakav je Rudar Prijedor i da će odlučivati nijanse. Bili smo strpljivi i na kraju smo rizikovali sa tri napadača, što nam se isplatilo i vratilo kao nagrada za neke bez veze izgubljene utakmice sa početka prvenstva”, rekao je Igor Janković, trener Kozare, za Glas Srpske.

Na drugoj strani, trener Rudar Prijedora Darko Nestorović žali što njegova ekipa nije bila kompletna. Osjetilo se neigranje Siniše Saničanina, Nebojše Šodića, Siniše Radoje i Dragoslava Stakića.

“Bila je ovo tvrda utakmica bez puno šansi, sa nekoliko poluprilika. Dosta dobro smo parirali domaćinu, imali posjed lopte i čekali priliku iz kontre i polukontre da napravimo nešto. Vjerovatno bi se nešto i nama i otvorilo do kraja utakmice da sudija Danijel Pajić nije isključio našeg napadača Dejana Kojića nakon obostranog duela. Start nad Bojanom Ilićem sankcionisao je crvenim kartonom i direktno uticao na rezultat. Vjerujem da borba za titulu još nije završena”, ocijenio je Nestorović.

Statistika

Kozara – Rudar Prijedor 1:0 (0:0)

Strijelac: 1:0 Srndović u 87. minutu.

Stadion: Kozare u Gradišci.

Gledalaca: 400

Sudija: Danijel Pajić (Bijeljina) 7.

Žuti kartoni: Pušac, Kantar, Ćulum (Rudar Prijedor). Crveni karton: Dejan Kojić (Rudar Prijedor) u 78. minutu.

Igrač utakmice: Miloš Srndović (Kozara) 8.

Kozara: Trkulja -, Škorić 7, Gigović 7, Bosnić 7 (od 76. minuta Ilić -), Vukajlović 7, Maksimović 7 (od 70. minuta Šuka – ), Srndović 8, Ojdanić 7, Gavrić 7 (od 55. minuta Perić 7), Berić 7, Šatara 7. Trener: Igor Janković.

Rudar Prijedor: Kozić -, Pekija 7, Đokić 7, Kojić 6, Pušac 7 (od 89. minuta Rokvić -), Mirković 7, Kantar 7, Ćulum 7, Devušić 7, Stijepić 7, Redžić 7. Trener: Darko Nestorović.