Rudari prezadovoljni minimalcem

[dropcap]PRIJEDOR[/dropcap] Zadovoljni su u prijedorskom Rudaru poslije prve ovosezonske pobjede u Prvoj ligi Republike Srpske nad Krupom iz Krupe na Vrbasu od 1:0.

Šef stručnog štaba Darko Nestorović uživa punu podršku Upravnog odbora na čelu sa predsjednikom Goranom Bojićem, iako je i prije i poslije ovog duela bilo “čaršijskih” priča u gradu na Sani o smjeni trenera. Onima što uvijek traže “dlaku u jajetu” smetalo je i to što se igralo u Omarskoj, a ne u Novom Gradu.

“Omarska se pokazala kao pravi izbor, kako zbog uslova, tako i ambijenta, a nije ni čudo što ovo mjesto ima stabilnog drugoligaša Srpske. Sa domaćinima imamo dobru saradnju, a naša je obaveza bila da igramo na teritoriji grada Prijedora. Još uvijek smo organizovani kao društvo građana, a sredstva za funkcionisanje kluba izdvajaju ne samo tri glavna sponzora, nego i svi stanovnici, pa i Omarščani, koji vole fudbal, te je bilo logično da tamo igramo”, rekao je sekretar zeleno-crnih Zijad Čanić za Prijedor danas.

Radovi na glavnom terenu Gradskog stadiona u Prijedoru prekinuti su zbog kiše u trenutku kada je preostalo još malo vremena do kraja postavljanja zemljane površine.

Potom će uslijediti stavljanje “travnatog tepiha”. Ipak, kako su “rudari sa Sane” osvojili 3 boda u Omarskoj, nadaju se da će tako biti i protiv Podrinja iz Janje.

Međutim, sada su sve misli usmjerene ka novom iskušenju, gostovanju Tekstilcu u Derventi.