Raul: Vjerujem u Kasiljasa i Španiju

[dropcap]MADRID[/dropcap] Raul Gonzales Blanko, bivši napadač madridskog Reala, vjeruje da će Španija uspjeti da se oporavi od skandaloznog poraza na startu Mundijala protiv Holandije od 5:1.

“Ne vjerujem da je ovo kraj španske ere”, rekao je Raul za “Tajms of Indija”, a prenosi “As”.

Raul je naglasio da je poraz protiv Holandije bio neprijatno iznenađenje “za cijelu Španiju”.

“Šampioni svijeta su bili pregaženi sa 5:1 od ekipe koju smo porazili prije četiri godine u finalu Mundijala u Južnoj Africi”, rekao je Raul.

On je, međutim, podsjetio da je Španija i prije četiri godine startovala na Mundijalu porazom u grupi, protiv Švajcarske od 1:0.

“Nijedna ekipa u istoriji svjetskih prvenstava nije uspjela da osvoji titulu, a da je izgubila prvu utakmicu. To je nama pošlo za rukom u Južnoj Africi. Mislim da će tim uspješno nastaviti da brani titulu i to će morati da pokaže protiv Čilea i Australije”, rekao je Raul.

On je naglasio da je Holandija pokazala da je napredovala u odnosu na 2010.

“Holandija je bila brza u kontranapadu, a glavna fugura bio je Arjen Roben koji je nadvisio cijelu špansku odbranu. Brzina njihovog napada je sve iznenadila. Mislim da je finale Lige šampiona krajem sezone u kojoj su igrali španski klubovi prilično iscrplo sve igrače i da nije bilo vremena da se oporave. Ne tražim opravdanje, ali je očigledno da su bili pomalo umorni”, zaključio je Raul koji sada igra u Kataru.

Tridesetsedmogodišnji Raul igrao je za selekciju Španije u periodu od 1996. do 2006. na 102 utakmice i postigao 44 gola.

Narednu utakmicu na SP u Brazilu fudbaleri Španije odigraće 18. juna u Rio de Žaneiru protiv Čilea.