Rasulo u Austriji, nesuglasica između fudbalera i čelnika Saveza

Atmosfera u taboru reprezentacije Austrije, pred duel sa Srbijom u kvalifikacijama za Mundijal, narušena je i ekipa je u velikom problemu.

Unutar austrijske selekcije vlada loša atmosfera zbog nesuglasica između fudbalera i čelnika Saveza zbog najavljenog odlaska selektora Marsela Kolera.

Austrijski savez odlučio je da se rastane sa Kolerom na kraju ovih neuspješnih kvalifikacija, što se nije dopalo igračima kao što su Marko Arnautović i Mark Janko koji su javno kritikovali čelnike, a sada im se pridružio i kapiten Julijan Baumgartlinger.

“Podržavam Arnautovića koji je kritikovao Savez, ali sada je bitno da se skoncentrišemo na meč sa Srbijom. Komunikacija između Saveza i igrača nije dobra, informacije cure sa druge strane i to otežava situaciju. Rekli smo sve predsjedniku Saveza, mislimo da smjena Kolera nije rešenje”, rekao je Baumgartlinger aludirajući da su fudbaleri o smjeni selektora saznali iz medija.

Selektor Marsel Koler ne smatra da je njegova selekcija oslabljena zbog otkaza šestorice fudbalera iz raznih razloga, među kojima su ključni David Alaba, Marsel Zabicer, Sebastijan Predl i drugi, ali se Marko Arnautović oporavio od prehlade.

“Mnogo igrača želi da se dokaže, igraćemo pred punim stadionom i to me raduje na mom oproštaju u Beču. Fudbaleri moraju da pokažu da situacija neće uticati na njih, neophodno je da budu koncentrisani”, naveo je Koler.

On veoma cijeni reprezentaciju Srbije koja bi pobjedom u Beču obezbjedila mjesto na Mundijalu u Rusiji.

“Srbija koristi sve svoje šanse, na korak su od plasmana, ali verujem u dobar rezultat ako budemo odigrali kao što znamo”, zaključio je Koler.

Srbija kao domaćin u Beču!

Fudbalski savez Austrije saopštio je da je dosad prodato 40.000 ulaznica za sutrašnju utakmicu, a ocjenjeno je da su najveći dio karata kupili navijači selekcije Srbije.

“Naravno, radujem se što će stadion biti pun, jer radije igram pred punim stadionom nego pred praznim. To nam neće smetati. Bitno je da igramo svoju igru, da ne dozvolimo da atmosfera utiče na nas, da ostvarimo svoju ideju, da su igrači opušteni. Bitno je da smo koncentrisani i odigramo ono što smo planirali, bez previše rizika i onda ćemo videti kakav će biti rezultat”, rekao je Koler.

Utakmica između Austrije i Srbije na programu je u petak od 20.45 na stadionu “Ernst Hapel”.