Putin: Bezbjednost SP nenametljiva

[dropcap]MOSKVA[/dropcap] Bezbjednost na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine mora da bude efikasna, ali ne i nametljiva, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

„Naglašavam da bezbjednosne mjere moraju biti efikasne, ali ne nametljive i suvišne i ne smiju da stvaraju nelagodnost sportistima i navijačima“, rekao je Putin poslije sastanka sa predsjednikom Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Sepom Blaterom.

Bezbjednosna pitanja organizacije Svjetskog prvenstva postavljaju se zbog mogućih terorističkih napada pobunjenika iz ruskog sjevernog Kavkaza, a mogući su i incidenti povezani sa krizom u Ukrajini, piše B92.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko rekao je da će Putin početkom sljedeće godine potpisati konačan bezbjednosni plan organizacije Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju bezbjednost je bila čvrsta, a Putin je to takmičenje naveo kao glavni primjer za pripremu Mundijala.

Vodeći se tim iskustvom, sve pripreme Svjetskog prvenstva biće završene na vrijeme i prema najvišim standarima, dodao je Putin.

On je upozorio reprezentaciju Rusije da njen nastup na tom takmičenju mora biti bolji od onog u Brazilu. Rusija je u grupnoj fazi završila takmičenje na Mundijalu u Brazilu, a u posljednjih sedam takmičarskih utakmica zabilježila je jednu pobjedu.