Prijović odveo Srbiju na Mundijal u Rusiji

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se direktno na Mundijal u Rusiji, pošto je u ponedjeljak u posljednjem kolu D grupe kvalifikacija u Beogradu savladala Gruziju sa 1:0 (0:0).

Više od 40.000 navijača na stadionu “Rajko Mitić” i milioni širom Srbije i planete strepeli su sve do 74. minuta, kada je “rezervista” Aleksandar Prijović postigao pogodak posle sjajne akcije kapitena Branislava Ivanovića i asistencije Aleksandra Mitrovića.

Bio je to prvenac Prijovića u nacionalnom dresu, ali pogodak vredan Mundijala.

U prostala dva meča D grupe, Austrija je slavila u Moldaviji sa 1:0, dok je Republika Irska istim rezultatom savladala Vels u Kardifu.

Srbija je pobjednik grupe sa 21 bodom, drugoplasirani Irci imaju 19 i idu u baraž, a slede Vels sa 17, Austrija 15, Gruzija pet i Moldavija dva boda.

Ivanović i Matić na ivici suza: Zaslužili smo SP

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović i Nemanja Matić, na ivici suza zbog plasmana na Svetsko prvenstvo, izjavili su je da je napravljen veliki uspeh i da je sadašnja generacija zaslužila da nakon teških godina izbori mjesto na Mundijalu.

“Nemerljivo je da kažem koliko je važan ovaj trijumf za celu generaciju. Sve ovo smo zaslužili. Večerašnja utakmica brzo će pasti u zaborav, protivnik je dominirao od prvog do poslednjeg minuta, a mi smo igrali pod velikim pritiskom. Dugo smo čekali ovo i nadam se da ćemo obradovati naciju u Rusiji”, rekao je Ivanović novinarima posle pobjede u Beogradu nad Gruzijom.

Defanzivac Zenita iz Sankt Peterburga raduje se što će šampionat svijeta igrati baš u Rusiji.

“Za mene lično ne postoji bolja zemlja, drago mi je što će se igrati u Rusiji. Živimo za svjetsko prvenstvo. Ovo je momenat za pohvale igračima i stručnom štabu”, rekao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, ekipa je emotivno ispraženja.

“Bili smo smušeni protiv Gruzije, djelovali loše, ali najvažnije je da smo zabilježili veliki trijumf. Imali smo težak zadatak, nismo bili na nivou prethodna dva meča, ali ova generacija ima potencijal, nemamo šta da izgubimo na SP”, kazao je on.

Vezista Nemanja Matić nije krio sreću zbog plasmana na Mundijal.

“Posle dugo vremena smo se plasirali na veliko takmičenje, zadovoljstvo je što ćemo predstavljati Srbiju na Svjetskom prvenstvu. Daćemo tamo sve od sebe da budemo uspješni”, rekao je Matić.

On naglašava da su “orlovi” pokazali kako se bori za svoju zemlju.

“Nismo pokazali kako se igra, ali smo ostavili srce na terenu. Bili smo strpljivi protiv Gruzije, čekali šansu i iskoristili je”, zaključio je fudbaler Mančester Junajteda.

Prijović: Tu sam kada gori, najdraži gol u karijeri

Srpski fudbaler Aleksandar Prijović, strelac gola koji je odveo reprezentaciju Srbije na Svjetsko prvenstvo, ističe da je protiv Gruzije postigao najvažniji pogodak u karijeri.

Napadač solunskog PAOK-a kao rezervista svojim debitanskim golom za državni tim doneo je trijumf Srbiji nad Gruzijom sa 1:0 na stadionu “Rajko Mitić”.

“Ovo se sanja od kad ste djete, nije moglo bolje. Zaslužili smo da odemo na Mundijal u Rusiji. Mnogo sam srećan, drago mi da sam pomogao”, rekao je Prijović poslije utakmice.

Prijović je opisao kako se osećao u trenutku proslave gola.

“Zahvalio sam se Bogu za sve godine što sam čekao da mi se ukaže ovakva šansa. Uživao sam, iako nisam imao vazduha kada su saigrači skočili na mene”, naveo je on.

Priznao je da je dobio mnogo čestitki i iz Šcajcarske, gde je rođen.

“Nije bitno gde sam rođen, ja sam Srbin i to sam uvijek govorio. Tako se osjećam, ovo je veliki dan za mene. Dobio sam mnogo poruka i poziva, čestitki iz Švajcarske. Najvažnija je bila pobjeda, a ne ko je dao gol. Tu sam kada gori, kada se odlučuje, najdraži pogodak u karijeri”, zaključio je Prijović.