Povratak Nejmara, Suarez ostao gladan

[dropcap]BARSELONA[/dropcap] Fudbaleri Barselone savladali su večeras ekipu meksičkog Leona sa 6:0, u prijateljskoj utakmici za Trofej Ðoana Gampera, kojom tradicionalno otvaraju novu sezonu na svom “Nou Kampu”.

Strijelci su bili Mesi u 3, Nejmar u 12. i 44. i El Hadadi u 55. i 78. i Ramirez u 90. minutu.

Uoči utakmice trener Luis Enrike je predstavio ekipu Katalonaca, pa su navijači mogli da pozdrave pojačanja Tomasa Vermalena, Ivana Rakitića, Žeremija Matjea, Klaudija Brava… Prave ovacije je dobio Urugvajac Luis Suarez, najskuplje plaćeni igrač u istoriji Barselone, za koga je prošlog mjeseca Liverpulu isplaćena suma od 95 miliona evra.

Suarez je debitovao u dresu Barselone odigravši posljednjih 14 minuta susreta, a zamijenio je Rafinju Alkantaru. Nije očigledno imao dovoljno vremena da bilo koga ugrize!

Urugvajca je FIFA kaznila sa četiri mjeseca zabrane igranja zvaničnih mečeva zbog toga što je ugrizao Italijana Ðorđa Kjelinija na Mundijalu u Brazilu. Suspenzija mu ističe 25. oktobra, a do tada će moći da trenira sa ekipom i igra prijateljske utakmice.

Večerašni susret je obilježio i povratak na teren brazilskog napadača Nejmara, koji je odigrao prvu utakmicu nakon oporavka od teške povrede na svjetskom šampionatu.

Nejmar je postigao dva gola, a istakao se i talentovani 19-ogodišnji napadač marokanskog porijekla Munir El Hadadi, koji je takođe dva puta zatresao mrežu Leona.