Polet-Krajišnik obilježava 65 godina postojanja

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Povodom obilježavanja 65 godina postojanja Fudbalskog kluba “Polet-Krajišnik” iz Dragočaja, u Gradskoj upravi je danas održana konferencija za novinare kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Gavranović je rekao da će ovaj vrijedan jubilej biti obilježen u subotu, 6. septembra, u 12 časova u prostoru OŠ “Desanka Maksimović” u Dragočaju. On je podsjetio da je Grad Banjaluka planirao izgradnju nekoliko fudbalskih terena sa vještačkom travom u gradu, a da bi jedan od terena trebalo da bude izgrađen u Dragočaju.

“Nažalost, naše planove omele su poplave sa kojima se borimo skoro pet mjeseci, ali sigurno je da ćemo učiniti sve da u narednoj godini u gradskom budžetu obezbijedimo sredstva za izgradnju ovih terena”, naglasio je gradonačelnik.

Predrag Donjak, predsjednik FK Polet-Krajišnik, zahvalio se gradonačelniku na tome što je prihvatio da bude pokrovitelj obilježavanja klupskog jubileja. On je podsjetio da su klub prije 65 godina osnovali fudbalski entuzijasti iz Dragočaja i Prijakovaca.

Donjak je istakao da Dragočaj danas ima oko 7.000 stanovnika, te oko 500 učenika u osnovnoj školi.

“Mnogo djece želi da se bavi sportom i mi bismo željeli da im stvorimo uslove da to čine u svom mjestu. Nastojaćemo da saniramo svlačionice koje se nalaze pored fudbalskog igrališta, ali i društveni dom u Dragočaju”, naveo je Donjak.

Povodom 65 godina postojanja klub je izdao i monografiju čiji je autor banjalučki sportski novinar Slobodan Babić.

Inače, ovaj fudbalski kolektiv osnovan je 1949. godine pod imenom “Polet”, a današnji klub “Polet-Krajišnik” nastao je 1996. fuzijom “Poleta” iz Dragočaja i “Krajišnika” iz Ramića. FK “Polet-Krajišnik” takmiči se u Područnoj ligi Banjaluka. U klubu su zastupljene sve uzrasne kategorije takmičara, a stručno-pedagoški rad obavljaju licencirani treneri.