Petrović novi trener Radnika

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] Iskusni fudbalski stručnjak Slavko Petrović novi je trener Radnika.

Rukovodstvo Bijeljinaca je ovu odluku donijelo poslije otkaza koji je uručen dosadašnjem kormilaru Srđanu Bajiću, a Petrović je fudbalsko ime uglavnom stekao van granica bivše Jugoslavije.

“Zahvaljujem rukovodstvu Radnika na ukazanom poverenju, jer mi je dugogodišnja želja da se oprobam u fudbalu na ovom prostoru. U Srbiji sam bio trener Borca iz Čačka i beogradskog Rada, a Radnik će mi biti prvi bh. klub koji treniram. Ovaj posao prihvatam kao veliki izazov, jer smatram da su naši igrači veoma tehnički i taktički talentovani, a moje je da pokušam veliko iskustvo u radu na Zapadu da im prenesem ovdje. Po prirodi sam veliki optimista i nadam se da ćemo zajedno stići do željenog rezultata. Kratkoročan cilj je da Radnik izvučemo iz ‘živog blata’ i da što prije obezbijedimo rezultat koji nam garantuje opstanak u Premijer ligi BiH”, rekao je na promociji novi šef stručnog štaba Radnika Slavko Petrović.

Slavko Petrović je trenersko ime sticao radeći u mnogim klubovima Njemačke, Mađarske i Azerbejdžana. Iz trenerske biografije Slavka Petrovića izdvajamo da je u sezoni 1997/98. bio pomoćnik u Karlsrueu, koji je nastupao u Bundesligi. Godinu kasnije osvojio je prvo mjesto i Kup na klupi trećeligaša Darmštada. Potom je predvodio poznate njemačke klubove Karl Cajs iz Jene i Fortunu iz Diseldorfa.

U sezoni 2007/08. vodio je mađarski Zalaegeršeg, poslije čega je bio trener Čačana i Rada.

Igračka karijera

Petrović je igračku karijeru proveo u mlađim kategorijama Bežanije, da bi potom nastupao za omladince i seniore Crvene zvezde.

Nakon učešća u finalu Kupa UEFA, 1979. se otisnuo u Njemačku, gdje je do 1990. nastupao za Fortunu iz Diseldorfa, Rotvajs Esen, Vorms, Olimpiju Lampertajm i Amicitiju Fernhajm.