Osuđen i treći fudbaler za namještanje mečeva

[dropcap]MELBURN[/dropcap] Australijski sud je osudio i trećeg britanskog fudbalera zbog učešća u namještanju mečeva u polupropfesionalnoj ligi u državi Viktorija.

Dejvid Obejz je bio optužen za korupciju kao član prvoligaša “Južnih zvijezda”. Defanzivac Rajs Noel i golman Džo Vuli, obojica Britanci, osuđeni su zbog korupcije na novčane kazne u decembru. Obejz se izjasnio krivim i priznao je da je namjestio tri utakmice, zbog čega je kažnjen novčano sa 2.800 dolara.

Dankan Rejnolds, sudija melburnškog suda, obrazložio je ovu relativno blagu kaznu činjenicom da je Obejz bio pod korupcionaškim uticajem koji je “uvezen” u klub i da nije bio dovoljno jak da mu se odupre.

Četvrtom optuženom za namještanje mečeva, Britancu Nilolasu MekKoju, biće suđeno u septembru. Sva četvorica fudbalera su prošle godine doživotno suspendovani odlukom FIFA.

Malezijski državljanin Segaran Geri Subramanijam, koji je posredovao između kriminalnog udruženja za namještanje mečeva i igrača, osuđen je u aprilu na tri godine zatvora, od čega dvije uslovno, nakon što se izjasnio krivim za namještanje jednog meča.