Osipa se igrački kadar Slavije iz Istočnog Sarajeva

[dropcap]ISTOČNO SARAJEVO[/dropcap] Nastavljena je agonija Fudbalskog kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva, a zbog teške finansijske situacije igrački kadar se sve više osipa.

Denisu Čomoru je istekao ugovor sa “sokolovima” i on će karijeru nastaviti u sarajevskom Olimpiku, piše Glas Srpske.

Fudbaleri Slavije još nisu počeli da rade, a neizvjesno je kad će istrčati na teren jer nakon ostavke uprave još nije izabrano novo rukovodstvo kluba. Takođe, nije poznato na koje igrače trener Dragan Radović može računati u predstojećoj sezoni.

“Radna grupa je poručila da sačekamo još malo sa početkom priprema i to nije problem jer još imamo vremena da sve odradimo do početka prvenstva. Nažalost, ne znam ni na koje igrače mogu računati. Nekolicini njih istekao je ugovor, ali još nisu dobili ponudu da ih produže. O pojačanjima niko ne govori, tako da će slika biti jasnija kada počnemo pripreme”, istakao je Radović.

Novu fudbalsku sredinu želi da pronađe i Mahir Karić, ali je ugovorom vezan za “plavo-bijele” do 2015.

“Karić je igrama u našem klubu pokazao kvalitet. Može ići iz Slavije, ali samo uz obeštećenje. Nikome nećemo praviti problema mada nećemo ići ni na štetu kluba”, poručio je predsjednik Slavije u ostavci Slobodan Ujić.

Od priča o stranim ulagačima u Slaviju, kako sada stvari stoje, nema ništa. Navodno, predstavnici menadžerske agencije iz Njemačke trebalo je da se jave do subote i odmah isplate 25.000 evra kako bi klub počeo da radi, ali do toga nije došlo.

“Razgovarali smo sa potencijalnim ulagačima i trebalo je da dobijemo pismo, ali još na našu adresu nije stiglo ništa. Naši zahtjevi su bili da ime i grb kluba niko ne mijenja”, istakao je Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.