Nevjerovatne tvrdnje: Figo je morao da pređe u Real ili bi platio ogromnu kaznu (VIDEO)

Transfer Luisa Figa iz Barselone u Real Madrid jedan je od najkontroverznijih u istoriji fudbala. Već osamnaest godina kruže priče  zašto je Figo napustio Katalonskog diva i obukao dres Kraljeva.

Pričalo se da je riječ o najvećoj izdaji u fudbalu ikada, zbog čega se Figo našao na meti navijača Barselone. Redovno su mu zviždali, a nerijetko i gađali tokom El Klasika.

Sada, osamnaest godina kasnije, svoju verziju iznio je Figov saigrač iz reprezentacije i bivši fudbaler Atletiko Madrida Paulo Futre, koji tvrdi da je Luis bio primoran da pređe u Real.

On je rekao da legndarni Portagalac nije imao nikakvu želju da napusti Kamp Nou. Nije želio da ide u bilo koji drugi klub, a kamoli Real.

“Figo je tada bio jedan od najboljih Barseloninih fudbalera, iako je bio među onima koji su imali najmanje plate. On je zbog toga bio veoma ljut na tadašnjeg predsjednika Joana Gaspara”, počeo je priču Futre.

On dodaje da su tada u toku bili predsjednički izbori u Realu, a jedan od kandidata bio je i Florentino Perez, koji je upravi i navijačima obećavao da će dovesti nekog od igrača Barselone.

Naravno, mislio je na Figa.

Luis mu je obećao da će preći u Real, jer je, navodno, smatrao da Perez neće pobijediti na izborima i da do toga neće doći.

Međutim desilo se neočekivano.

Luis je čak svom menadžeru rekao da neće ići u Madrid, ali je potpisao predugovor u kojem je pisalo da će morati da plati 35 miliona evra odštete ako ne dođe do transfera. Nije htio da ide u Real. Toliko je bio nervozan zbog toga da je tokom odmora na Sardiniji udario fotografa koji je slikao njegovog sina”, prisjetio se Figov saigrač iz reprezentacije.

On dodaje da je tada sa Luisovim menadžerom odletio na Sardiniju kako bi nagovorio legendarnog igrača da potpiše ugovor.

“Morate da se stavite u njegovu poziciju. Jedan od najboljih, a jedan od najslabije plaćenih igrača. U Realu su mu nudili šest puta više. On nije imao izbora. Morao je da pređe u Real ili da plati klubu 35 miliona evra odštete”, naglasio je Futre.