Neumoljivi domaćini u MFL Doboj

[dropcap]DOBOJ[/dropcap] U prvom kolu Međuopštinske fudbalske lige Doboj od pet odigrane su tri utakmice u kojima su domaćini bili neumoljivi.

Borac je u Lužanima pregazio plave iz Pridjela Gornjeg ne dozvolivši im da ozbiljnije ugroze njihov gol, dok se četiri puta tresla mreža gostiju.

Derbi u Kakmužu opravdao je očekivanja, a domaćin je uspio minimalnom pobjedom da opravda ulogu favorita nad Zborištem, javlja Dobojski info.

Kotorani su gostovali kod komšija “preko Bosne” ali nisu uspjeli da izbjegnu poraz. Fudbaleri Hajduka slavili su minimalnu pobjedu, a da je rezultat bio povoljniji za goste ne bio bilo nezasluženo.

Komšijski duel u Pojezni pripao je domaćinu koji se pokazao kao spremnija i efikasnija ekipa od Osinjana.

U posljednji trenutak su odloženi susreti Polet – 27. juli i BSK – Vučijak, što ukazuje na ponavljanje scenarija iz finiša protekle sezone. Iako su na Konferenciji klubova pred početak prvenstva predstavnici svih ekipa zauzeli stav da se samo u izuzetnim prilikama susreti odgađaju ovog puta je to učinjeno bez jake argumentacije. Pred organima MFL Doboj ostaje da utvrde stvarne razloge odgađanja utakmica i da preduzmu odgovarajuće mjere. Klubovi koji nisu spremni za takmičenje bolje je da otakažu učešće nego da prvenstvenu sezonu čine neregularnom.

Rezultati 1. kola

  • Lužani: Borac – NK Željezničar 3:0
  • Pojezna: 4. juli – Borac (O) 3:1
  • Kakmuž: Zvijezda – Zborište 2:1
  • Kožuhe: Hajduk – Borac (K) 1:0.