Navijači mogu u goste?

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Članovi Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u narednih nekoliko dana razmatraće mogućnost ukidanja zabrane dolaska gostujućih navijača na utakmice Premijer lige i Kupa BiH u predstojećoj sezoni.

Ova mjera je ponovo uvedena zimus, uoči početka drugog dijela prošle sezone iz sigurnosnih razloga. Kao jedan od povoda tada su bili nemiri u nekoliko gradova Federacije BiH.

“Odluka o stavljanju zabrane van snage još nije donesena. Čekamo analizu stanja i preporuku Komisije za bezbjednost N/FS BiH. U zavisnosti od toga zauzećemo stav šta i kako dalje. Očekujem da će se sve znati najkasnije do kraja naredne sedmice”, rekao je Darko Ljubojević, potpredsjednik N/FS BiH, i dodao: “Stav Izvršnog odbora uvijek je bio da bi najbolje bilo ne uvoditi takve i slične nepopularne mjere. Prije svega, fudbal se i igra zbog navijača, ali nekada smo jednostavno primorani i na poteze za koje i sami smatramo i znamo da nisu najbolji.”

Jedno od pitanja koje takođe zanima navijače su i direktni TV prenosi nekih od najzanimljivijih utakmica. Generalni sponzor ostao je “BH Telecom”, a prošle sezone dio te priče bili su BHT 1, Arena sport i Moja TV, pišu Nezavisne novine.

“Upravo u srijedu ćemo imati jedan sastanak s predstavnicima svih klubova i definisati pojedinosti na tu temu. Vjerovatno sve ostaje slično kao i prošle godine, ali moramo naravno saslušati i uvažiti prijedloge klubova, koji su ujedno i vlasnici TV prava”, objasnio je Ljubojević.

Nova, 13. zajednička sezona Premijer lige BiH u fudbalu počeće 1. avgusta.