Murinjo: Engleska nema čega da se stidi

[dropcap]LONDON[/dropcap] Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da je reprezentacija Engleske igrala dobro na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i da izabranici selektora Roja Hodžsona nemaju čega da se stide, iako su ispali poslije grupne faze takmičenja.

Engleska je ostali bez šansi za plasman u osminu finala nakon dva poraza na početku turnira, protiv Italije (2:1) i Urugvaja (2:1), kao i neočekivane pobjeda Kostarike nad “azurima” (1:0).

“Od najbolje tri-četiri utakmice na šampionatu, Engleska je bila prisutna u dvije, što znači da je igrala i takmičila se dobro. Oba meča počela je dobro, nije se uplašila ni Urugvaja, ni Italije, i nema čega da se stidi”, rekao je Murinjo za Yahoo sport.

On je dodao da Engleska nije imala sreće kako na žrijebu, tako i na samom Mundijalu.

“Iz nekog razloga desilo se da tri svjetska prvaka, kao što su Urugvaj, Italija i Engleska, budu u istoj grupi. Mislim da fudbalski bogovi, ako mogu da iskoristim taj izraz, nikada nisu bili uz Englesku, pa čak i na meču između Italije i Kostarike, gdje se malo ko nadao da može doći do iznenađenja”, rekao je Murinjo.

Posljednji meč na SP Engleska će odigrati protiv Kostarike 24. juna u Belo Horizonteu.