Memović gradi bedem pred golom Drine

[dropcap]ZVORNIK[/dropcap] U redove FK Drina ovog ljeta stiglo je 10 novih igrača, kako bi se ekipa pojačala za nastup u Premijer ligi BiH.

Skoro u svim linijama tima ima novih imena. Jedan od njih je i centralni odbrambeni igrač Damir Memović, visok 193 centimetra, koji je pravi bedem pred golom Gorana Maksimovića.

Igrač koji uz Dejana Uzelca, Vladu Ivanovića i Miloša Jokića predstavlja kvartet najviših igrača u Premijer ligi smatra da Drina nije igrala tako loše u prva dva kola mada je ostala bez bodova.

“U prvoj utakmici u Mostaru smo odigrali dobro, imali nekoliko izglednih prilika ali nismo uspjeli da savladamo golmana Veleža. Protiv Zrinjskog, u prvom susretu pred našim navijačima, bili smo nekako isuviše impresionirani ekipom zvaničnog prvaka BiH i primili smo golove poslije naših grešaka. Mislim da ova ekipa Drine, iako je mlada, ima karakter i fizionomiju igre, i da ćemo već u narednoj utakmici u Velikoj Obarskoj prikazati više i postići povoljniji rezultat”, istakao je Memović.

On je naglasio da će ekipa iz kola u kolo igrati sve bolje.

“Dobro radimo na treninzima i sve smo uigraniji, što će veoma brzo uroditi plodom. Veoma je važno i da nas mimoiđu povrede. Očekujem puno od duela protiv Mladosti, jer ćemo konačno biti kompletni pošto se u ekipu vraća Aleksandar Ilić”, dodao je Memović.

Visoki štoper je rođen u Beogradu. Igrao je za mlađe kategorije Obilića, a onda se preselio u Donji Srem. Nastupao je i za Sinđelić, Hajduk sa Liona, a posljednje tri godine je proveo u ekipi Doline iz Padine, sa kojom je ušao u Prvu ligu Srbije.