Mandžukić adut za Kamerun

[dropcap]SAO PAULO[/dropcap] Pred fudbalerima Hrvatske je prvi od dva velika ispita koja moraju da prođu ako žele u osminu finala.

Iako u taboru “kockastih” i dalje ne zaboravljaju poraz od Brazila (1:3), pred njima je sada Kamerun, koji takođe nije osjetio slast pobjede (poraženi sa 0:1 od Meksika), pišu Nezavisne novine.

Tim Nike Kovača će u svom drugom nastupu, koji će biti odigran u ponoć u Manausu, biti jači za Marija Mandžukića i Danijela Pranjića. Mandžukić je odradio kaznu zbog crvenog kartona, dok je Pranjić zaliječio povredu.

“S Mandžukićem ćemo dobiti na kvalitetu, on bi mogao biti igrač odluke u sljedeće dvije utakmice”, rekao je Kovač, koji je optimista iako su njegovi igrači pod većim pritiskom nego na startu Mundijala: “Atmosfera u ekipi je bolja nego što je uobičajeno nakon poraza. Odigrali smo odličnu utakmicu i ako ponovimo takvu igru, stvari će se dobro razvijati po nas. Vidim u očima svojih igrača da žele još više, da žele biti još bolji. Možemo biti optimisti.”

Što se tiče Kameruna, biće oslabljeni jer u timu neće biti najveće zvijezde, Samuela Etoa, a postoji bojazan da bi mogao da propusti i cijeli Mundijal. “Nadam se da će mi Bog podariti čudo i da ću moći predstavljati svoju dragu, prekrasnu zemlju. Ako ne bude tako, odigraću svoju ulogu kapitena i velikog brata i bodriću svoje mlade saigrače do pobjede”, rekao je Eto.