Mačva na penale izbacila Zvezdu iz Kupa

Šabačka Mačva napravila je veliko iznenađenje u četvrtini finala Kupa Srbije eliminisavši Crvenu zvezdu poslije boljeg izvođenja penala.

Poslije gotovo 97 minuta igre na solidno popunjenom stadionu kraj Save, ali i lošem terenu, i ne previše kvalitetne fudbalske predstave, pogodaka nije bilo, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Nijedna od dvije ekipe prethodno nije uspjela da stvori stopostotnu šansu, osim po nekoliko opasnih pokušaja sa distance na obje strane, dok je gol krilnog napadača domaćih Nenada Gavrića u 74. minutu poništen zbog, čini se, minimalnog ofsajda.

Izvođači su bili veoma sigurni u prve četiri serije, iako su Milan Borjan i Dušan Puletić po jednom pročitali šuteve rivala, da bi odluka pala na startu pete.

Iako je Puletić odavno ‘pao’ u jednu stranu, rezervista Nemanja Radonjić šutirao je veoma loše i lopta je završila iznad prečke, a veliko slavlje Šapčanima donosi kapiten Filip Pejović rutinskom realizacijom.

Domaći, koji su se ove sezone vratili u društvo najboljih, ponovili su tako uspjeh iz 1989. godine, kada su takođe bili učesnici polufinala nacionalnog Kupa.

Zanimljivo je da su sve tri prepreke u ovogodišnjem izdanju preskočili poslije šuteva ‘sa kreča’ – pošto su prethodno na isti način eliminisali Bačku Palanku, odnosno subotički Spartak.

S druge strane, tim Vladana Milojevića, koji je bio oslabljen neigranjem nekoliko standarnih prvotimaca, ni poslije dvanaest godina neće biti u prilici da sezonu završi sa duplom krunom.

Isti rivali sastaće se i za četiri dana, na istom stadionu, u okviru Superlige.

Na otvaranju runde, Partizan je u drugom poluvremenu slomio Javor u Ivanjici (2:0).

(B92)