Lids se i dalje bori sa dugovima

[dropcap]LIDS[/dropcap] Prvi saradnik prjedsednika Lidsa Benito Karbone rekao je da se klub i dalje nalazi u velikim finansijskim problemima, te da ne razmišlja o transferima.

Ne tako davno sigurni član Premijer lige i učesnik evropskih takmičenja je prošlu sezonu u Čempionšipu završio na 15. mjestu.

“Predsednik kluba Masimo Čelino je naslijedio mnoge dugove i sada pokušavamo da ih vratimo, on je prava ratna mašina sa velikim entuzijazmom i radi dobar posao. Ovo je zanimljiv projekat, želimo da vratimo Lids gde pripada“, rekao je Karbone.

Posrnuće kluba je počelo sredinom prve decenije 21. vijeka, klub je praktično bankrotirao, a situacija je bila toliko kritična da se od 2007. do 2010. takmičio u trećem rangu takmičenja.

“Radimo u miru, ne zaboravljamo veličinu ovog kluba, ali ne želimo da dajemo obećanja. Imamo listu prioriteta, želimo da stvorimo dobru atmosferu za trenere i igrače“, zaključio je Karbone, a prenosi B92.

O sudbini Lidsa je već bilo riječi na našem sajtu, a o kompletnoj istoriji raspada kluba možete se podsjetiti u rubrici “Teme“.