Konte ponosan što će voditi Italiju

[dropcap]RIM[/dropcap] Antonio Konte, novi selektor fudbalske reprezentacije Italije, rekao je danas da je uzbuđen zbog dolaska na klupu nacionalnog tima i dodao da nije očekivao da će poslije odlaska iz Juventusa tako brzo naći posao.

“Uzbuđen sam što sam došao na klupu Italije, pošto svaki trener na svijetu sanja da dođe na to mjesto. Italija je, uz selekciju Brazila, najjača reprezentacija na svijetu jer ima četiri titule prvaka. Ponosan sam zbog dolaska, iako nisam očekivao da ću nakon odlaska iz Juventusa tako brzo naći posao”, rekao je Konte.

On je dodao da je imao ponude klubova iz najjačih evropskih liga, ali da nije imao nedoumice oko preuzimanja klupe Italije.

“Dobio sam poziv novog predsjednika Tavekija, svidio mi se njegov projekat i odlučio sam da ga prihvatim. Volim nove izazove”, zaključio je Konte.

On će na mjestu selektora zamijeniti Ćezarea Prandelija, koji je poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu preuzeo Galatasaraj.

Konte je napustio Juventus prije četiri nedjelje, nakon što je klub iz Torina vodio do tri uzastopne titule u Seriji A, a osvojio je i dva Superkupa Italije.

Kao igrač je nastupao za Leće i Juventus, a za Azure je odigrao 20 utakmica i postigao 2 gola.