Koji fudbaleri i treneri su zaradili najviše novca ove sezone?

Ugledni sportski list France Football sastavio je listu fudbalera i trenera koji trenutno najviše zarađuju u svijetu, a u obzir su uzeti podaci iz aktuelne sezone koji se odnose na plate, bonuse i sponzorske ugovore u posljednjih 12 mjeseci.

Naravno, sasvim očekivano među pet igrača koji najviše zarađuju su po dva fudbalera Reala i Barcelone, a tu je i jedan koji nastupa u kineskoj Super ligi.

Najbolji fudbaler svijeta Kristiano Ronaldo je ujedno i fudbaler koji finansijski najbolje kotirao ove godine. Portugalac je na vrhu liste koju je formirao France Football s godišnjom zaradom od 87,7 miliona evra. Na drugom mjestu je njegov veliki rival Lionel Mesi, no Argentinac zarađuje cijelih devet miliona manje.

Na trećoj poziciji je Nejmar (55,5 miliona evra). Četvrti je Geret Bejl (41 milion evra), a peti je Ezekjel Laveci (28,5 miliona evra).

Kada je riječ o trenerima s najvećom godišnjom zaradom tu je na prvom mjestu Žoze Murinjo (28 miliona evra). Za menadžerom Mančester junajteda ne zaostaje mnogo Marčelo Lipi (23,5 mil evra), koji radi u Kini, a zanimljivo je da nakon iskusnog italijanskog stručnjaka slijedi Loran Blan (20 miliona evra) koji je trenutno bez kluba.

Treći je Karlo Ančeloti koji zarađuje 15,8 milona evra, a peto mjesto pripada Pepu Gvardioli (14,5 miliona evra).

(Faktor.ba)