Ko dobija 147. vječiti derbi?

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Fudbaleri Partizana od 19 časova dočekuju Crvenu zvezdu u 147. „večitom derbiju“ u okviru devetog kola Jelen Superlige Srbije.

„Crno-bijeli“ pred derbi drže čelo tabele, sa bodom više od šampiona Srbije, ali i utakmicom manje, piše B92.

Zanimljivo, dva kluba su trenutno izjednačeni u pobjedama u derbiju, pošto i Zvezda i Partizan imaju po 43 trijumfa, a 60 od dosadašnjih 146 završeno je neriješenim rezultatom.

Pred prvi ovosezonski susret, svi akteri meča uputili su apel na fer i sportsko navijanje da bi se u svijet poslala lijepa slika poslije incidenata na stadionu u Humskoj tokom utakmice Srbije i Albanije prije četiri dana. Njima se pridružio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je pozvao navijače da pokažu jedinstvo.

Fudbalski klub Partizan je takođe tim povodom objavio saopštenje u kojem je pozvao navijače da dokažu da nisu rasisti i huligani i da ne nasjedaju na moguće provokacije „treće strane“.

Pravdu na 147. derbiju dijeliće Milorad Mažić, a pomagaće mu Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, dok je za četvrtog sudiju imenovan Srđan Kaurin.

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da su šanse u derbiju uvijek podjednake i da taj duel neće riješiti prvenstvo. Njegov kolega na klupi Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da je za njegove izabranike najvažnije da ne izgube.

U toku dana se igraju još četiri utakmice devetog kola, od 15 časova sastaju se Čukarički i Radnički 1923, Donji Srem i Mladost, odnosno Voždovac i Jagodina. U nedelju od 15 časova Rad dočekuje OFK Beograd, Vojvodina gostuje Borcu, dok se u Kruševcu sastaju Napredak i Radnički iz Niša.