Kastro čestitao Maradoni i Mesiju

[dropcap]HAVANA[/dropcap] Legendarni vođa kubanske revolucije Fidel Kastro čestitao je danas Dijegu Armandu Maradoni na televizijskim komentarima prvenstva svijeta u fudbalu u Brazilu, kao i Lionelu Mesiju, koji je pobjedničkim golom protiv Irana odveo Argentinu u osminu finala.

Pismena poruka Fidela Kastra objavljena je u zvaničnim kubanskim medijima i u njoj se podsjeća da su Kuba i Kastro pomogli Maradoni da se izliječi od bolesti zavisnosti, kao i da riješi problem prekomjerne težine.

Kastro, koji je inače poznat kao bejzbol navijač, takođe je pohvalio Maradonu zbog njegove podrške bivšem predsjedniku Venecuele, Ugu Čavezu, koji je umro marta 2013.

“Svaki dan sa zadovoljstvom pratim tvoj program, na Telesuru, u kojem komentarišeš Mundijal. Zahvaljujući tim komentarima mogu sa posebnog nivoa da pratim taj sport”, rekao je Kastro.

On je čestitao i Mesiju, “izvanrednom sportisti koji je proslavio plemeniti argentinski narod”.

Maradona, koji je poslije rehabilitacije na Kubi preuzeo selekciju Argentine, sada je angažovan kao komentator na venecuelanskoj televiziji Telesur zajedno sa novinarom Viktorom Ugom Moralesom.

“Danas sam političar, ali sam kao dijete i mladić bio sportista. Najveći dio svog života posvetio sam toj plemenitoj djelatnosti”, rekao je 87-ogodišnji Kastro, koji se 2008. povukao sa mjesta predsjednika Kube nakon 48 godina na vlasti.

Aktuelni predsjednik Kube je njegov mlađi brat, 83-ogodišnji Raul Kastro.