JSL: Radnički nazire Evropu, Partizan bez ambicije

Radnički iz Niša ima jasnu računicu: pobjedama, danas protiv Partizana (19.00) i naredne subote nad Crvenom zvezdom u Beogradu, uz srećniji splet okolnosti, doveo bi ga do četvrtog mjesta i plasmana u Evropu.

Niš je na nogama, “Meraklije” očekuju da će izabranici trenera Milana Rastavca uspeti da iskoriste zamor igrača osvajača Kupa Srbije i ostanu u trci za četvrto mejsto.

“Daćemo maksimum u poslednja dva meča, pa šta bude. Nismo odustali od Evrope dok god bude šanse” istakao je kapiten Radničkog Aleksandar Jovanović. “Možda nije realno što nastojimo da pobedimo Partizan i Zvezdu ali je sportski. Ne odlučujemo sami, moramo da čekamo kiks Vojvodine u preostala dva kola kako bismo ih možda pretekli”.

Trener Milan Rastavac i igrači “Reala sa Nišave” mogu da budu ponosni jer će imati jednu od najboljih sezona u poslednjih 30 godina, kako god bude konačan ishod superligaške trke.

“Pred nama je značajna, teška, ali i lepa utakmica” istakao je Rastavac. “U kom god sastavu bude Partizan igrao biće to veliki izazov za nas. Ali, da biste ostvarili velike rezultate u životu morate da pobedite najveće izazove”.

Nišlije će igrati bez povređenog Bogdanovića, a u kom će sastavu istrčati crno-bjeli zavisiće od procene šefa struke Ivana Tomića. Meč protiv Javora u finalu Kupa, ako i zgusnut raspored iscrpeli su igrače ali nisu promjenili cilj crno-belih da sezonu završe pobjednički i sačuvaju drugu poziciju.

“Biće igrača koji neće putovati u Niš i biće onih koji će dobiti odmor zbog kvalifikacija za Ligu Evrope, koje nas brzo očekuju” najavio je Tomić. “Osim toga, posle Niša će neki igrači otići na odmor. Želimo da starijim fudbalerima i onima koji su izneli teret sezone, koliko je to moguće, damo šansu da se adekvatno odmore pred ono što nas očekuje. Inače, raduje nas utakmica u Nišu, igramo protiv velikog kluba, sa tradicijom, koji ima snažnu podršku navijača”.

Navijači Partizana zbog kazne Disciplinske komisije FSS neće moći da organizovano prisustvuju meču.