Ibišević: Dugo ću pamtiti gol na “Marakani”

[dropcap]GARUŽA[/dropcap] Vedad Ibišević je obradovao brojne bh. navijače kada je u Litvaniji postigao gol, koji fudbalsku reprezentaciju BiH prvi put odveo na Svjetsko prvenstvo.

Napadač Štutgarta ujedno je i igrač koji je dao i prvi pogodak za “zmajeve” na Mundijalu u Brazilu. Uz Edina Džeku glavna uzdanica Safeta Sušića, zbog promjene taktike, priliku protiv “gaučosa” dobio je ulaskom sa klupe i golmana Romera matirao u 85. minuti.

Šta ste pomislili kada ste ušli u igru protiv Argentine?

IBIŠEVIĆ: Pomislio sam bilo bi dobro da smanjimo rezultat, da damo barem jedan gol. Bez obzira što je bio nezgodan momenat za nas, što je Argentina vodila 2:0, na neki način sam vjerovao da možda možemo dati gol ili dva.

Kakav je osjećaj dati gol na “Marakani”, i to protiv Argentine?

IBIŠEVIĆ: Cijela ta utakmica je bila posebna. Od momenta intoniranja himni, publike, prelijep ambijent na “Marakani”, sve je izgledalo nevjerovatno. Na kraju se sve začinilo tim mojim postignutim golom. Sve je izgledalo kao san, prelijep momenat za mene i sigurno da ću ga dugo pamtiti.

Slijede utakmice sa Nigerijom i Iranom. Koji susret će biti teži?

IBIŠEVIĆ: Ovaj sa Nigerijom mislim da će biti teži. Imamo realne šanse da pobijedimo, ali to sve moramo dokazati i pokazati na terenu.

Možete li obećati još golova u narednim mečevima na Mundijalu?

IBIŠEVIĆ: Obećati je teško, ali daću svoj maksimum da dam što više pogodaka. Nastojaću dati svoj doprinos da ekipa napravi što bolji rezultat.

[youtube id=”xIn8ET26jyA” width=”620” height=”360”]